hirdetes

Meghalt a leggazdagabb magyar ingatlanfejlesztő

Bettina

Kovács Attila volt a leggazdagabb magyar ingatlanfejlesztő, aki sajnos 51 éves korában meghalt.

Kovács Attila halála

Szomorúan érintett minket a hír, hogy Kovács Attila ilyen ilyen fiatalnon távozott közülünk. 51 éves korában halt meg a magyar ingatlanpiac egyik legnagyobb büszkesége, Kovács Attila.

Kovács Attila nevéhez nagyon sokminden fűződik az ingatlan és befektetési piacban, ami igen nagy büszkesége volt és talán sokatoknak is ismerősek lesznek ezek a nevek és helyek. Az ő nevéhez fűződik ugyanis a DVM csoportot, megalapította a Horizon Development ingatlanfejlesztő céget, kedvenc hobbibefektetésének hódolva tulajdonrészt vásárolt a St. Andrea borászatban is, amihez nagy örömünkre és élménmyünkre hozzá épített egy skybart is a pesti belvárosban, ami egyszerűen önmagában csodálatos lett mint hely, de a kilátás sem utolsó. Kovács Attila jó tulajdonsága volt, és valószínűleg a sikerének egyik legfőbb titka amit mindig a nyílvánosságnak be is mutatott munkáival, hogy a minőségi épületekkel akart kitűnni a tömegből. A hazai ingatlanpiac egyik emblematikus személyisége Kovács Attila, akinek a szakmában senki nem feledi a nevét el. Attila sikeres üzletemberként is elsősorban mérnök maradt, és azt vallotta, hogy olyan nincs, hogy egy épület tökéletesen sikerül.

Kovács Attila február 10-én 51 éves korában meghalt.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alelnöke 2017 és 2019 között volt.

Kovács Attila

5 idézet Kovács Attilától.

„Nem szeretem, ha mások döntenek rólam. Erre egy megoldás van, ha saját cégem van.”

hirdetes

Ezt talán magyarázni sem kell, nekem ez a kedvencem tőle. Kovács Attila tudta, hogy nem akar egy életen át azért dolgozni másnak, mert volt benne része. Friss diplomásként először egy budapesti amerikai iroda, majd egy nagy nevű londoni cég (BDG) pesti érdekeltségénél kapott munkát. Aztán hirtelen megváltoztak a dolgok, mivel a kilencvenes évek közepén egy nagy távol-keleti munka és a szükséges erőforrások átcsoportosítása miatt váratlanul felszámolták a pesti irodát, és állás nélkül maradt. Ezt követően alapította meg elsőként a DVM Design névre hallgató négyfős tervezőirodát.

„Annak idején az építőipar nem szolgáltatott, hanem csinált.”

Attila egyáltalán nem volt jó véleménnyel a kilencvenes évek közepének átlagos építőipari színvonaláról. Ez viszont hasznára volt, hogy tudja mi az amit nem akar követni, mi az amit egyáltalán nem épít bele a terveibe: a kis belmagasságok, kusza terek, összenyomott liftek, szűk garázsok, még szűkebb lehajtók, a gyenge világítás- és nulla légtechnika. Kovács Attila kezdettől fogva a piac legfelső szegmensét célozta meg csapatával együtt , olcsósítás és kompromisszumok nélkül.

„Olyan nincs, hogy egy épület tökéletesen sikerül.”

Attila nem hátrált meg attól, hogyha valami nem működött, nem sikerült, elromlott, de mindig gondosan figyelt ezeknek a helyrehozatalára. Sőt úgy vélekedett az ilyen hibákról, hogy kellenek a visszajelzések azért, hogy a legjobban és leggyorsabban tudjon fejlődni. 

hirdetes

„Sokkal jobb, mint az egyszemélyes vezetés.”

A vállalkozói szférában egyáltalán nem jellemző, hogy négy tulajdonos, négy egyenrangú partner-topmenedzser irányítson egy céget közösen, úgy, hogy nem tesznek egymás között különbséget. Nekik sikerült így együtt működniük, hiszen a DVM-nél ez volt a felállás. Kovács Attila ezt azzal indokolta, hogy egyedül könnyebben tévútra téved az ember, de „ha többen feszegetünk egy problémát, vissza tudnak pofozgatni a megfelelő útra”. 

„Ez egy mérnökcsapat.”

Nemcsak Kovács Attila mondta ezt tulajdonostársairól, mind a négyen így nyílvánították ki magukat és az egész csapatukat!  Miközben cégük 10-15 milliárdosra nőtt és több mint 100 embert foglalkoztatott, sokkal büszkébbek voltak mérnöki mivoltukra, különösen, ha egy romjaiban is gyönyörű műemléképülethez kellett korhűen, de modernül hozzáfogniuk, imádta az ilyen feladatokat, projekteket. 

2021. február 10-én halt meg, 51 éves volt.

Tisztelői Kovács Attilától 2021. február 17-én, szerdán 9 és 18 óra között vehetnek végső búcsút Budapest belvárosában, a Szervita tér 8. szám alatti épület bejáratánál, a pandémiás helyzetben érvényben lévő minden óvintézkedés betartása mellett.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Omega együttes

Omega együttes Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb magyar együttesnek számít, mind a mai... Tovább

Siroki Vár

Siroki Vár: A siroki vár Sirok fő nevezetességének számít. Az állam tulajdonába került... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Hírek Magyar Magyarország