hirdetes

Meghalt Babicsek Bernát, a Jóban Rosszban és a Barátok közt sztárja, a Paddy and the Rats harmonikása

SFV

Újév napján, január elsején meghalt Babicsek Bernát, a Jóban Rosszban, a Barátok közt és a Szeress most! színésze, a Paddy and the Rats harmonikása a solymári lakástűzben.

Babicsek Bernát

A 41 éves művészre egy rokona talált rá a házban, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak. A híradások szerint a solymári Cserje utcában keletkezett halálos lakástűz pontos keletkezési okát, idejét és helyét a katasztrófavédelem még vizsgálja, de ami biztos, hogy sajnálatos módon a tűz áldozata a művész is.


A katasztrófavédelemhez tegnap délután, szombaton háromnegyed négykor érkezett a bejelentés a halálos lakástűzről. A ház lakója nem adott magáról életjelet, így egy rokona behatolt hozza, s az épületben egy holttestet és egy korábbi tűz nyomait találta. A szakértők szerint lehetséges, hogy Babicsek Bernát – művésznevén Bernie Bellamy – halálát füstmérgezés okozta.


A fiatal művésztől így búcsúznak barátai, legkedvesebb pályatársai:


Babicsek Bernát művészneve elsősorban az ország egyik ha nem a legnépszerűbb folkrockot – punk kocsmazenét játszó zenekarhoz köthető, a Paddy and the Rats-hez. Ottani zenésztársai így búcsúznak tőle oldalukon:


"Nem tudom, hogy lehet egy ilyen dolgot elmondani…Ne haragudjatok, de nehezen találjuk a szavakat jelenleg…Borzasztó, felfoghatatlan tragédia történt. Testvérünk, barátunk, zenésztársunk, Babicsek Bernát (Bernie) elhunyt ma tragikus hirtelenséggel. Kérünk InTiteket, gyújtsatok egy gyertyát ma érte és imádkozzatok a családjáért, hogy túlvészeljék ezt a feldolgozhatatlan helyzetet! Örökké a szívünkben leszel! SZERETÜNK BERNIE!"

hirdetes


Halála előtt egy nappal Bernie még Pokorny Liával lépett fel egy színpadon a Centrál színházban, most azonban már így búcsúzott tőle a színésznő:


"Nyáron, két próba között elmentél biciklizni és megláttál egy csapat fehérgalambot. Azt mondtad, soha nem láttál még ennyit. És ez jel. Mi több, jó jel. Hogy nem véletlenül sodorta eléd az élet őket. Így éreztem én is valahogy... hogy nem véletlenül fújt össze minket a szél. Annyi őszinte figyelmet, megértést, elfogadást és türelmet kaptam, amennyi keveseknek adatik meg ezen a világon. Engem megajándékoztál a röppenő fehér galambokkal és Magaddal. Bernát! Nekem Te addig élsz, amíg világ a világ! Annyi ismeretlen fiókot nyitottál ki bennem, amiért nem tudok elég hálás lenni. Figyelni, keresni és számolni fogom a jövőben fehér galambokat. Te velem leszel akkor is a színpadon, amikor látszólag nem vagy ott. Te a részem, a kollégám, a barátom vagy - nem hagyhatsz csak úgy itt. Nem vagyok hajlandó ezt tudomásul venni. Ezért megyünk tovább - Veled. Ebből nem engedek. Te az vagy, aki örökké él, és általad a zene és a Liaison. Várlak ebédre holnap! Aztán kedden. Szerdán is. Hozd a harmonikát! Ölellek, ne késs, kihűl a tökfőzelékem, amit tudod, csak Neked főzök."

hirdetes


Szintén megrendülten búcsúzott a művésztől a Groovehouse énekesnője, Judy és Sári Évi színésznő is az Instagramon.
 

A borítókép forrása: Babicsek Bernát Youtube oldala

Forrás: telex.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyula város

Gyula város Békés megyében, a Gyulai járás központja.Népessége nagyságrendileg 30 000... Tovább

Puli

Puli:  A puli egyike a kilenc magyar kutyafajtának, és világszerte a legismertebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Hírek Magyar Magyarország Magyarság Szórakozás