hirdetes

"Most búcsúzom, jóbarátaim": Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

VN

Pár perce érkezett a hír: meghalt Kóbor János, az Omega frontembere. Megannyi boldog percet okozott valószínűleg mindenkinek, így most szomorún búcsúzunk tőle!

Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

Meghalt Kóbor János

Már egy ideje terjengenek a hírek, miszerint Kóbor Jánsos súlyosan beteg, kórházi ápolásra sorul, így egy egész ország aggódott, és imádkozott érte, de úgy tűnik ez sem volt elég… Közben érkeztek mindenféle hírek, jobban van a zenész, nincsen jobban, felesége látogatja, bízzunk benne, hogy felépül, de nem épült fel, az Omega együttese jelentette be: meghalt Kóbor János.

„Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt. Rajongók milliói imádták itthon és külföldön, a rockzene állócsillagaként. Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad.”- írta a zenekar hivatlos Facebook oldalán.
„Most búcsúzom, jóbarátaim,
Találkozunk még, mondanám,
hirdetes
De már nem hiszem, hogy újra eljövök,
Mert Gammapolis vár reám.”

hirdetes

Kóbor Jánosra emlékezünk

Kóbor János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, becenevén „Mecky”, az Omega énekese. 1943-ban látta meg a napvilágot, és ma csukta le örökre a szemét, Biztosan mindenkinek vannak kedves emlékei, amik hozzá köthetőek.  Énekesi pályafutása szinte teljesen az Omegához kötődik, de ezzel egyidőben azt is fontos elmondanunk, hogy az Omega-stúdióban számos lemez készítésében vett részt producerként, zenei rendezőként és hangmérnökként is. Első közreműködése más produkcióban a Scorpions budapesti és kassai koncertje volt még 2009-ben, ezzel Klaus Meine és Rudolf Schenker 1994-es vendégszereplését viszonozta. 2010-ben elkészítette az Omega Rhapsody albumot, ezt 2011-ben mutatták be élőbe. 2014-ben a zenész régi vágya teljesült, amikor is koncertet adhatott a rendszerváltás 25. évfordulójának tiszteletére a Hősök terén. A koncerten fellépett a Scorpions is, Kóbor együtt énekelte a Wind of Change-t Klaus Meinével. 2018-ban A Dal című műsor első válogatójának extra produkciójaként kivételesen nem az Omegával lépett fel: a Balkan Fanatikkal közösen adta elő a Régi csibészek feldolgozását. Ugyancsak kivételes alkalom volt vendégszereplése Demjén Ferenc év végi koncertjén 2019-ben: három Omega-dalt adott elő, valamint duettben a Sohase félj című Demjén-dalt. Utóbbiról készített egy saját demófelvételt is, aminek videóját az Omega Facebook-oldalán tették közzé. Élete során rengeteg díjban és elismerésben részesült, az Omega tagjaival Liszt Ferenc-, és Kossuth-díjat is kapott.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hősök tere

Hősök tere: Budapest legnagyobb és legszebb tere, melyet miden évszakban turisták hada száll... Tovább

Magyar Vasúttörténeti Park

Magyar Vasúttörténeti Park: Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti emlékparkja... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás