hirdetes

Hosszú betegség után elhunyt Tompos Kátya

NA

A magyar színházi és filmes világ gyászol: hosszú betegség után, 2024. május 31-én hajnali órákban elhunyt Tompos Kátya, a Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színésznő és énekesnő. A szomorú hírt a színésznő hivatalos Facebook oldalán jelentette be a család és a menedzsment, mély fájdalommal közölve, hogy Kátya hosszú és bátor küzdelme a betegséggel véget ért. Békésen, családja körében távozott.

elhunyt Tompos Kátya

Tompos Kátya: egy kivételes tehetség pályafutása

Tompos Kátya 1983. március 12-én született Budapesten. Már fiatal korában is kitűnt különleges tehetségével, ami előre vetítette, hogy nagy jövő áll előtte a színház és a film világában. Tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végezte, ahol kitűnő eredménnyel diplomázott. Pályafutása során számos jelentős szerepet játszott el mind a színházban, mind a filmvásznon, és mindkét területen maradandót alkotott.

Tompos Kátya több színházi társulatban is megfordult, de a legtöbben a Vígszínházból ismerhették, ahol számos emlékezetes alakítást nyújtott, illetve a Valami Amerika 2. című filmből. Munkásságát a kritikusok és a közönség egyaránt elismerte, számtalan díjjal és kitüntetéssel jutalmazták. A Jászai Mari-díj és a Junior Prima-díj mellett számos más elismerést is magáénak tudhatott, amelyeket tehetségével és elkötelezettségével érdemelt ki.

Tompos Kátya és a közönség szeretete, támogatása

Nemrég derült ki a nagy közönség számára, hogy Tompos Kátya súlyos beteg, és kezelését csak külföldön lehet elvégezni, amihez rengeteg pénzre volt szükség. Az ország egy emberként fogott össze, hogy anyagilag támogassa a színésznőt – sajnos ez már késő volt.

A család közleményében kiemelte, hogy mennyire sokat jelentett Kátyának az a hatalmas szeretet és támogatás, amit betegsége hírére kapott. 

"Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit" - olvasható a hivatalos Facebook bejegyzésben.

hirdetes

Tompos Kátya jövőbeli tervei és rendelkezései

Kátya az utolsó időszakban is gondolt a jövőre és a közösségre. Halála előtt rendelkezett azokról a lehetőségekről is, ha az összegyűlt támogatás meghaladja a kezelése költségeit vagy - mint sajnos jelen esetben - ha nem lesz lehetősége befejezni a kezelést. 

A család és a menedzsment tájékoztatása szerint a következő héten adnak részletes tájékoztatást az összegyűlt pénz sorsáról, illetve a megmaradt támogatások visszatérítésének lehetőségéről. Ez a lépés is azt mutatja, hogy Tompos Kátya mennyire elkötelezett volt mások segítése iránt, még élete végén is.

Tompos Kátya emléke 

hirdetes

Tompos Kátya emléke örökre megmarad a magyar színházi és filmes kultúrában. Kollégái, barátai és rajongói egyaránt mély megrendüléssel búcsúznak tőle.

"Nyugodj békében, sosem fogunk elfelejteni!" - zárul a család és a menedzsment közleménye. 

A család és a menedzsment arra kéri a sajtó munkatársait, hogy publikációikban tartsák tiszteletben Kátya emlékét és a hozzátartozók gyászát. A közlemény szerint egyelőre nem kívánnak további nyilatkozatot tenni, és kérik a média képviselőit, hogy ezt tartsák tiszteletben.

Tompos Kátya egy csillag, amely örökre ragyog

Tompos Kátya halálával a magyar művészeti élet egy fénylő csillagot veszített el, de emléke és munkássága tovább él azokban a szerepekben, amelyeket életre keltett. Filmjei, színházi előadásai és zenei munkássága mind-mind örök emléket állítanak neki. A közönség számára mindig az a szeretetreméltó, tehetséges és elhivatott művész marad, aki minden egyes szerepében magával ragadta a nézőket.

Az életét és pályafutását áttekintve nem lehet elfelejteni azt a szenvedélyt és kitartást, amivel Kátya a művészet iránt viseltetett. Halála nagy veszteség, de emléke tovább él mindazokban, akik ismerték és szerették. Tompos Kátya neve és munkássága örökké élni fog a magyar művészet történetében, mint egy kivételes tehetség és egy csodálatos ember.

Búcsú Tompos Kátyától a „Magányos csónak” című dallal

Búcsúzásképpen, egyik legszebb dalával, a "Magányos csónak" című dallal emlékezünk rá. Ez a dal különleges helyet foglal el Kátya életművében, mivel tökéletesen tükrözi azt az érzelmi mélységet és művészi érzékenységet, amelyet mindig is képviselt. A dal szövege és melódiája mostantól még inkább összeforr Kátya emlékével, és segít abban, hogy a rajongók és barátok méltó módon búcsúzhassanak tőle.

Nyugodj békében, Kátya!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kozák Danuta

Kozák Danuta: Magyarországnak 3, 5-szörös olimpiai bajnoka van, Kozák Danuta az egyik... Tovább

Krémes

Krémes: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A krémes közkedvelt sütemény.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország