hirdetes

Megkezdődött az hóvirágünnep Alcsúton (2024)

VN

A jó időre való tekintettel megkezdődött a hóvirágünnep Alcsúton – írja az fmc.hu. Sajnos hivatalos oldalakon, már fórumokon még nem találtunk részletesebb felhívást ezzel kapcsolatban, hiszen vélhetően olyan gyorsan történt minden, és olyan friss a hír, hogy még nem sokan írtak róla.

Alcsúti Hóvirágünnep 2024 február belépők

Alcsúton minden évben hóvirágünnepet tartanak

Az Alcsúti hóvirágünnep nem újdonság, hiszen minden évben sok-sok ezer hóvirág nyílik itt ki, így sokan látogatnak el a fővároshoz közeli területre. Két hektárnyi hóvirágmező vár itt ránk – a csodálatos fehér virágok hangosan, csodás látvánnyal hirdetik, hogy jő a tavasz. Hozzá nem értő szemnek fel sem tűnik, de egyébként több nagyon különleges hóvirág faj is található a területen. Lehetőség van szakvezetést is kérni, mely során minden bizonnyal a hozzáértő szakértők elmondják azt is, hogy mik az apró különbségek a különböző hóvirágok között, és hogy hogyan kerültek erre a területre az apró virágok. 53.000 Ft egy 30 fős szakvezetés ára, 30 fő felett minden plusz személy estén 1750 Ft fizetendő. A csoportvezetésre mindenképpen regisztrálni kell, időpontfoglalás nélkül nem fogadnak csoportokat, legalább két héttel előtte kell egyeztetni ezen a telfonszámon: + 36 22 353 219.

hirdetes

„A csodálatos látványt keltő, két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező fogadja a látogatókat, amely egyedülálló az országban. A mediterrán hóvirágoknak hét hóvirágfaj huszonnégy fajtájában nyújtanak látványosságot az ide látogatók számára.”

Meddig tart a hóvirágünnep Alcsúton?

A szervezők azt írták hivatalos oldalukon, hogy a nyílás megkezdése után körülbelül 4-5 hétig lesz látványos az Arborétum, tehát mostantól egy hónapunk van még rá, hogy megcsodáljuk a virágokat. Bár hivatalosan még nem érkezett közlemény arról, hogy megkezdődött az alcsúti hóvirágok virágzása, többen posztoltak látványos képeket a hétvégi látogatásukról. Illetve, ahogyan abevezetőben említettük az fmc.hu is közzétett ezzel kapcsolatban egy videós felhívást. Az Arborétum nemcsak a hóvirágok virágzásának idejére nyit ki, hiszen több más növény is megtalálható itt, hóvirágok nélkül is csodás, de így az igazi. Az arborétum minden nap 10 és 17 óra között várja a látogatókat. Belépők árai: teljes árú jegy 2400 Ft, 18 év alatti gyermek diákigazolvánnyal/ nyugdíjas 1800 Ft, és vannak csoportos kedvezmények is. Pontos tájékoztatás az árakról, illetve nyitva tartásról itt.  

hirdetes

Fontos!

A hóvirág védett növény! A hóvirág természetvédelmi értéke szálanként 10.000 Ft. Leszakítani, hazavinni szigorúan tilos! Sőt természetkárosításért akár 1-től 5 évig tartó szabadságvesztésre ítélhetik azt, aki letépi a növényt. Az Alcsúti Arborétumban mindenki sétálhat, megcsodálhatja a növényeket, fotózhat, de letépni, hazavinni szigorúan tilos! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bolhási-víznyelőbarlang

Bolhási-víznyelőbarlang: A Jávorkúttól északkeletre található a Bolhási-víznyelőbarlang.... Tovább

Badacsony

Badacsony: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Badacsony közülük az egyik. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás