hirdetes

3 meglepő tanács fogorvosoktól: így lesznek egészségesek a fogaid

VN

Szép, egészséges és ápolt fogakat mindenki szeretne, de vajon mi mindent kell ezért tenni? Naponta kétszer fogat mosni? Ennyi az egész, vagy van azért más is? A fogak ápolása ennél sokkal összetettebb, gondolom ezt te is sejted, olyannyira, hogy néha még egymásnak ellentmondó javaslatokat is lehet hallani. Most hoztunk elsőre kicsit meredeknek hangzó, de biztos tanácsokat tapasztalt fogorvosoktól, amik segítenek abban, hogy ápoltak legyenek a fogaid! 

3 meglepő tanács fogorvosoktól

#1. Ne moss étkezés után fogad!

Bizony, jól olvasod! Bár a legtöbb helyen azt lehet hallani, olvasni, látni, hogy minden étkezés után fogat kell mosni, tapasztalt szakemberek óva intenek ettől! Jogos a kérdés: de akkor mi van a lepedékekkel és az ételmaradékokkal, maradhatnak a szájüregben, megtapadhatnak a fogakon? Nem, a szakemberek csupán azt javasolják, hogy étkezés után várj egy kis időt (fél órát) mielőtt a fogkefe sörtéivel neki esel a fogaknak és dörzsölni kezded őket. A savas ételek, italok hatására (amikből egyre gyakrabban kerül a tányérunkba, illetve poharunkba) ugyanis meglazulhat a fogzománc, mit így könnyű megsérteni, ráadásul a szuvasodást okozó baktériumokat is nehezebb lehet így eltávolítani. Étkezések után várj fél órát, ha biztosra akarsz menni, de nem kihagyni!

#2. Dobd el a fogkefédet!

Jó messzire, vagy egyenesen a kukába, méghozzá akkor, ha már elhasználódott, és nem tölti be a célját. Nem csak eladásösztönző reklámszöveg, hanem tudományos tény, hogy a fogkefék élettartalma 2-3 hónap, ennyi idő elteltével pedig cseréle szorulnak. Az elhasználódott sörték nem tisztítanak hatékonya, így téves biztonságérzetet adhatnak. Sőt mi több veszélyes baktériumoknak is otthont adnak, amik súlyos fogászati problémákhoz vezethetnek. Válasz puha fogkefét! Tévhit, hogy a kemény fogkefe hatékonyabban tisztít, inkább csak nagyobb károkat okoz a fog felszínén. A puhább fogkefék közül érdemes választani, azok közül is olyat, ami kellően keskeny fejű, így minden fog felületet el lehet érni vele könnyedén. Emellett ajánlják, hogy rendszeresen használj fogselymet is, ugyanis vannak olyan helyek, amit fogkefével már nem lehet elérni.

hirdetes
hirdetes

#3. Az internetes praktikák nem segítenek!

Igen, tényleg furcsa ilyet olvasni egy internetes praktikákat tartalmazó lista egyik pontjában, de valljuk be, ezen nem lepődtél meg te sem. Azzal, hogy elolvasol egy listát nem tudhatod le a legalább egy évente, de inkább félévente esedékes fogorvosi vizitedet, amire minidig gyomorgörccsel érkezel, és semmi rossz érzéssel sem távozol. A felnőtt lakosság mintegy 95%-át érinti a fogszuvasodás, aminek megannyi kellemetlen fogászati probléma lehet az eredménye, ezt pedig az internetes tippek nem tüntetik el, sőt a fogköveket sem. A Lévai Dental esztétikai fogászaton minden bevatkozást nagyon szakszerűen és teljesen fájdalommentesen végeznek el, az eredmény pedig az i-re a pont: makulátlanul egészséges fogak, villanós mosoly.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kereszténység

Kereszténység  A kereszténység  egyistenhívő vallás, amelynek... Tovább

Töhötöm

Töhötöm: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Töhötöm az egyik közülük.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek