hirdetes

Végre megnyitja a kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz Safari Parkja, Szadán!

Bartók Vivien

Páratlan élménynek lehetünk részesei a Pest megyei nagyközségben, Szadán. Autós Safari Park nyitja meg kapuit 2020. május 20-án, amely járványügyi szempontból is megfelelő kikapcsolódási lehetőség lehet a családok számára. Jól hangzik, ugye? Tudj meg mindent a Safari Parkok világáról!

Szerdán megnyitja kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz Safari Parkja Szadán!

A világ első Safari Parkja

A Safari Parkok lényege az állatok természetes közegének megtekintése volt, jóval nagyobb területen, mint az állatkertek esetén. Izgalmas kaland felfedezni a saját autónkból, egy megadott útvonalat követve a rengeteg állatot.

62 évvel ezelőtt, 1958-ban nyitotta meg kapuit Tokióban, Tama Zoological Park néven a kapuit egy olyan állatkert, ahonnan a Safari Park ered.

A Safari Park különlegességét az tette ki, hogy 1963-ban először tekinthették meg testközelből, pontosabban egy dupla üvegű autóbuszból az állatok királyát, az oroszlánokat. Sokan az „oroszlán-átjáróként” ismerték akkoriban, ugyanis 10-12 oroszlán kíséretében történt ez a páratlan utazás. Maga a Safari Park rengeteg látnivalót kínált, melyek többnyire zónákra voltak osztva.

hirdetes

Az állatok élővilágát tekintve, három csoportra osztották őket:

Ázsiai zóna

Az ázsiai zónában a főbb látnivalók az orángutánok megtekintése egy elképesztő nézetből. Teljesen biztonságosan, körülbelül 150 méter hosszú szakaszon, egy drótkötélen végig csúszva. Az adrenalinfüggők rögtön fel is kapták most a fejüket!

Ausztrál zóna

Az ausztrál zónában a leglátogatottabb rész a koala ház, ahol a koalák mellett, rokonaik is megtekinthetőek voltak.

Afrikai zóna

Az afrikai zónában pedig a korábban említett oroszlánokat tekinthették meg az odalátogatók, egy igazi autós szafari élménnyel párosulva.

Ezen kívül egyedülállónak számított a világ legerősebb és legnagyobb szárazföldi állat világának megtekintése is, méghozzá az afrikai elefántoké! Az afrikai elefántok általában 8 méter hosszúak, melyből csak az ormányuk 2 métert tesz ki, és átlagosan 6 tonnát nyomnak.

hirdetes

Safari Parkok Európa szerte

Európa szerte több országban is látogathatók a különböző Safari Parkok, többek között Nagy-Britanniában, Dániában, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban. Az évek során több Safari Park is bezárta a kapuit, még a szomszédos országunk, Ausztria is, ahol több mint 30 éven át (1972-2004) várta a látogatóit Gänserndorf Safari Parkja.

Lapozz a következő oldalra, és tudj meg többet a hazánkban első és egyedülálló Safari Park nyitásáról!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kakaóscsiga

Kakaóscsiga: Nyugodtan lehet azt mondani a kakaós csigáról, hogy sokak nagy kedvence,... Tovább

A Piros Arany és az Erős Pista

A Piros Arany és az Erős Pista: Hungarikumnak számítanak. Ezek a legkiválóbb minőségű,... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Külföld Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!