hirdetes

A legjobb helyre kerültek a Magyar Nemzeti Cirkusz állatai! – Megnyitott a nagykőrösi szafari park!

ZH

Korábban volt már próbálkozás egy autós szafari park létrehozására Szadán, azonban különböző okok miatt a park nem üzemelhetett tovább. A Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai korábbi életterüknél azonban sokkal nagyobb helyre költözhettek, Nagykőrös ad otthont a számukra és nekünk lehetőségünk van őket meglátogatni is! 

Szafari park Nagykőrös

Megnyílt a Nagykőrösi szafari park

A nemzetközi állatvédelmi szabályzatoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Cirkusznak meg kellett válniuk a szeretett vadállataiktól, de a legjobb helyet találták számukra! A cirkuszi munkát maguk mögött hagyva Magyarország egyetlen autós szafariparkjában kaptak helyet a Richter állatkák, így nekünk is lehetőségünk van a továbbiakban is látogatni őket. Korábbi életterüknél jóval nagyobb területre költözhettek, ma már egy harminchektáros terület ad nekik otthont.  Április 14-től várja a látogatóit 2022 egyik kiemelt turisztikai látványossága, a Nagykőrösi autós szafari- és élménypark, Budapesttől mindössze néhány kilométerre.

Richter József a cirkusz és most már a szafaripark igazgatója

Richter József a cirkusz és most már a szafaripark igazgatója is nyilatkozott a szafari- és élménypark megnyitásával kapcsolatban. Elmondása szerint a modern állatvédelmi elvárásoknak megfelelve kellett létrehozzanak egy új életteret a már családtagként szeretett vadállatoknak, akik eddig a cirkuszt tekintették otthonuknak. Richter József úgy döntött egy hatalmas területű park ideális környezet lehet az állataik számára, ahol kényelmesen folytathatják életüket és nem zárják el őket a közönségtől sem, ugyanis azt szem előtt kell tartani, hogy ezek az állatok már évek óta hozzá vannak szokva az ember közelségéhez. Illetve továbbra is ugyanazok a gondozók viselik gondjukat, mint eddig hiszen már egymáshoz szoktak a sok év munkája alatt.  

hirdetes

megnyílt a safari parkA Richter Safari Parknak lehetősége lesz más cirkuszi állatok befogadására is, akár külföldről is elhelyezhetnek majd itt állatokat, ezért nagyon fontos volt, hogy nemzetközi színvonalban alakítsák ki a parkot. A park megnyitójára már több, mint egy éve készülnek, és Richter elárulta azt is, hogy a Safari Parkkal egy gyerekkori álma valósulhatott meg.  A nyilatkozatában elárulta, hogy persze a lovakkal és az egyéb háziállatok továbbra is részét képezik a cirkusz életének, akikkel folytatják a közös munkát, de az országos Magyar Nemzeti Cirkusz turnéja idén először kerül megrendezésre a vadállatok nélkül.

hirdetes

Kattints a következő oldalra, ha kíváncsi vagy milyen az élet a Richter Safari Parkban!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tisza-tó

Az ország harmadik legnagyobb tava. Nem annyira mély, sok helyen lápos. Nagy része a... Tovább

A pengő pénzrendszer

A pengő pénzrendszer: 1924. április 18-án a magyar képviselőház elfogadta a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Európa Hírek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!