hirdetes

Ezzel a teszttel 1 perc alatt megtudhatod, ha cukorbeteg vagy!

LK

A cukorbetegségben szenvedők száma sajnos minden nap rohamosan növekedik. A következő teszt segítségével egy perc alatt megtudhatod, ha cukorbeteg vagy!  

Egy egyszerű módszer, melynek segítségével megtudhatod, ha cukorbeteg vagy!

A prediabétesz azt jelenti, hogy a cukorszintünk magasabb a megengedett értéknél, de ez még nem egyenlő a cukorbetegséggel. Azonban, ha nem foglalkozunk a problémával, tíz év sem kell ahhoz, hogy kialakuljon a 2-es típusú cukorbetegség.

A cukorbetegség tünetei között szerepel a fokozott vizeletürítés, a szinte állandó szomjúságérzet, a gyors fogyás, látászavar, a krónikus fáradtság, valamint a sebek lassú gyógyulása.

A diabétesz tesztet gyorsan, és egyszerűen otthon is tesztelhetjük. A következő oldalon bemutatjuk, hogy hogyan! 

Egy egyszerű módszer, melynek segítségével megtudhatod, ha cukorbeteg vagy!

-nyújtsd fel az egyik ujjad, ha férfi vagy. Ha nő, akkor nem kell felnyújtanod.

-nyújtsd fel az egyik ujjad, ha idősebb vagy, mint negyven éves. Két ujjadat abban az esetben, ha elmúltál már ötven, és hármat, ha több vagy, mint hatvan. Ha negyvennél fiatalabb vagy, akkor egyik ujjadat se nyújtsd fel.

hirdetes

-nyújtsd fel az egyik ujjad, ha úgy gondolod, hogy nem vagy fizikailag eléggé aktív. Viszont, ha szerinted eleget mozogsz, sportolsz, akkor egyik ujjadat sem kell felnyújtsd.

hirdetes

-nyújtsd fel az egyik ujjad, ha a családban volt már valaki cukorbeteg. Ha senki sem volt cukorbeteg, akkor nem kell felemeld egyik ujjad sem.

-nyújtsd fel az egyik ujjad, ha magas a vérnyomásod, viszont, ha normálisak a vérnyomás értékeid, akkor egyik ujjad sem kell felnyújtsd

Forrás

Egy egyszerű módszer, melynek segítségével megtudhatod, ha cukorbeteg vagy!

-nyújtsd fel három ujjad, ha nagyon elhízott vagy, kettőt, ha csak túlsúlyos, egyet, ha csak pár kiló plusz van rajtad, és egyet sem, ha normális a testsúlyod

A teszt elvégzése után, ha öt vagy több ujjad van felnyújtva, akkor nagy az esélye, hogy prediabéteszes állapot fenyegessen.

Persze ez nem azt jelenti, hogy ebből a tesztből egyértelműen felállítható a diagnózis, mindenképp ajánlott felkeresni egy szakembert. És, ami a legfontosabb, érdemes változásokat beiktatni az életmódodban, és a táplálkozásodban.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Wellness hotel a Bükkben

Wellness hotel a Bükkben, csodás környezetben A Bükk hazánk egyik leggyönyörűbb... Tovább

Nádasdy-kastély

  Nádasdy-kastély: Az egyik legszebb megmaradt magyar kastély manapság. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek