hirdetes

Több melegrekord megdőlt, ez a hét is tartogat meglepetéseket!

VN

Három időjárási rekord is megdőlt az előző hét szombaton az MTI közlése szerint. Biztosan másnak is feltűnt ez a különös őszi vagy nem is annyira őszi idő. Milyen rekordok dőltek, és fognak még? Milyen időt jósol az OMSZ a következő hétre? Mutatjuk a pontos előrejelzést?

Heti időjárás előrejelzés ősz

Több melegrekord is megdőlt

Körösszakálon 28,1 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel új országos legmagasabb napi maximum-hőmérsékleti rekord született. A korábbi rekord 28,0 fok volt, amelyet Adony állomáson mértek még 2019-ben. A Szeged belterületén lévő meteorológiai állomáson hajnalban 20,6 fokig csökkent a hőmérséklet, ami új országos legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekordot jelent. A korábbi rekord 16,0 fok volt, amelyet Balatonederics és Iklódbördőce állomásokon 2019-ben mértek. Érdekesség az is, hogy Budapesten, a ferihegyi meteorológiai állomáson hajnalban 16,2 fokig csökkent a hőmérséklet, amivel új fővárosi legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord született. A korábbi rekord 15,0 fok volt, amelyet Budapest belterület állomáson 2019-ben rögzítettek. Milyen idő lesz ezen a héten? Mutatjuk az OMSZ előrejelzését?

Várható időjárás kedden

A réteges felhőzet az északkeleti harmadban és Sopron térségében maradhat meg legtovább, másutt szűrt napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől mindenütt beborul az ég. Késő délutánig csak néhol fordulhat elő gyenge eső, szitálás, ezt követően viszont már egyre több helyen várható csapadék. A délies szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 25 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad az idő. Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

A front összefüggő, vastag felhőzete a déli órákban a keleti országrészt is elhagyja. Mögötte gyengén és erősen felhős területek, időszakok egyaránt várhatók. A nap első felében többfelé, majd szórványosan valószínű eső, zápor, esetleg zivatar is kialakul. Sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a nyugati szél. A minimum-hőmérséklet 10 és 15, a maximum-hőmérséklet 14 és 22 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel.

Várható időjárás csütörtökön

Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Nappal közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, majd éjjel beborul az ég. Napközben szórványosan valószínű eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, éjszaka már sokfelé hullhat csapadék. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hajnali 6, 13 fokról 14 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb, délen az enyhébb idő.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Eleinte jobbára borult lesz az ég, napközben azonban nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. A nap első felében sokfelé valószínű eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Akár jelentős csapadék is hullhat. A nap második felében egyre keletebbre helyeződik a csapadék. A délnyugati, majd nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalban 7, 15, a délutáni órákban 12, 19 fokot mérhetnek, a tartósabban csapadékos vidékeken lesz a hűvösebb idő.

Várható időjárás szombaton

Változóan felhős időre számíthatunk. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. Hajnalban helyenként pára, köd is lehet. Több helyütt megélénkül, néhol időnként megerősödhet a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 4 és 11, a csúcsérték 14 és 21 fok között alakul.

Várható időjárás vasárnap

A pára, köd, illetve a rétegfelhőzet a szélvédett részeken hosszabb ideig megmaradhat, fátyolfelhők is lesznek, de hazánk nagy részén kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunakanyar

Dunakanyar: Az ország egyik legfőbb nevezetessége a Dunakanyar, mely a Duna Esztergom és... Tovább

IV.Béla

IV.Béla: második honalapítónk. IV. Béla Magyarország királya volt 1235-től haláláig. II.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Utazás