hirdetes

Szuper, egyszerű mentás receptek – ezek biztosan Téged is fel fognak majd frissíteni

TK
Menta

A 25 perc leteltével vegyük le a fóliát, majd locsoljuk meg a húsokat citromlével – helyezzük őket vissza a sütőbe, majd addig süssük, még aranybarna nem lesz.


A körethez karikázzuk fel a cukkinit, majd hevítsünk olajat egy grillserpenyőbe – grillezük meg őket, majd, ha kész ízesítsük zöldségdarabjainkat sóval, borssal.


Főzzük ki a rizst bő, sós vízben, majd szűrjük le.


Válasszunk ki egy nagyobb tálat, majd helyezzük annak aljára a rizst – erre jöhet a grillezett cukkini, majd a csirkecombok. 


Szórjuk meg ételünket mandulával, gránátalmamaggal, helyezzünk rá még morzsolt fetát, illetve aprított mentát a frissesség érdekében – ezután jöhet rá a petrezselyem.


Egyszerű mentás csicseriborsó-saláta


Hozzávalók


-    300 gramm zöldbab
-    265 gramm csicseriborsó (konzerv)
-    1 darab lila hagyma

hirdetes
-    2 darab paradicsom
-    2 gerezd fokhagyma
-    1 darab citrom
-    1 csokor menta
-    20 gramm gyömbér
-    1 csipet cukor
-    fekete bors, só ízlés szerint
-    1 evőkanál olívaolaj


Salátánk elkészítéséhez először vágjuk nagyon apró darabokra a fokhagymát, majd egy kevés olívaolajon süssük őket üvegesre – ezután hagyjuk, ahogy kihűl. Hámozzuk meg a gyömbért, majd azt is vágjuk vékonyabb szeletekre, majd keskeny csíkokra.


Öntsük le a csicseriborsóról a folyadékot, majd mossuk meg azt hideg vízzel – várjuk meg, még lecsöpög. Addig csavarjuk ki a citrom levét, majd adjuk a fokhagymás olajhoz a gyömbért, a csicseriborsót, nagyjából 3 evőkanál citromlevet, illetve 4 evőkanál enyhe olívaolajat.

hirdetes


Ízesítsük ételünket sóval, borssal, majd egy csipet cukorral – dolgozzuk össze salátánkat jól, majd hűvös helyen hagyjuk, hogy 2 órán át álljon.


Tisztítsuk meg a zöldbabot, vágjuk fel őket 3 – 4 centiméteres darabokra, majd forró, sós vízben főzzük őket 6 – 8 percig. Öntsük el róla a vize, majd dobjuk őket jeges vízbe – ahogy lehűltek, alaposan várjuk meg, még lecsöpög babunk.


Tálalás előtt vágjuk fel a lila hagymát is csíkoka, majd magozzuk ki a paradicsomot – vágjuk húsát is fel. Mossuk meg a mentát, majd csipegessünk le a levelekből, aprítsuk azokat fel. 


Kavarjunk össze minden már felsorolt előkészített hozzávalót, majd friss fehér kenyérrel tálaljuk ételünket.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Római strandfürdő

Római strandfürdő: Rómaifürdő Budapest egyik városrésze a III. kerületben. A városrész... Tovább

A Piros Arany és az Erős Pista

A Piros Arany és az Erős Pista: Hungarikumnak számítanak. Ezek a legkiválóbb minőségű,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!