hirdetes

3 mesebeli hely Németországban, ami csupán egy karnyújtásnyira van tőlünk

VN

Igen, tudom, ez egy magyar oldal. Ennek rendje és módja szerint általában csodaszép magyar helyekről szoktam cikkeket készíteni, de most valahogy egy olyan késztetést éreztem, hogy ezekről a csodaszép német helyekről is ejtsek néhány szót, amik tényleg nincsenek olyan messze tőlünk. Jöjjön 3 mesés német hely, amik tényleg olyan szépek, hogy nehéz elhinni, hogy valódiak.

Mesebeli helyek Németországban

Idstein mesebeli házikói

A németországi Hessenben található Idstein egy igazi kincsesláda, ha mesebeli házikókban érjük az értékeket. A németül fachwerkként, franciául Maison à colombages néven ismert favázas épületek története, jellegzetes ferde tetőikkel és sötét fagerendájukkal egészen a 12. századig nyúlnak vissza. A „félfás” szó szó szerint azt jelenti, hogy a rönköket felezték, mielőtt egy egyszerű, dobozszerű keretet készítettek volna önhordó fával és agyagból vagy fából készült függönyfalakkal. A tömör, strapabíró tölgyfa gerendák használata teszi ezeket a szerkezeteket erőssé. A németországi favázas házak egyik érdekes jellemzője a rengeteg külső díszítés. Ezek a dekoratív díszítő mintáktól az elterjedt vallási szimbólumokig terjednek, mint például a Szent András-kereszt. Ezek az építmények annyira fotogének, hogy Németországban van egy speciális favázas házút, amely körülbelül 3000 km hosszan húzódik, és több mint 100 középkori városon halad keresztül, köztük az UNESCO Világörökség részein. A városközpontban néhány kiváló hagyományos étterem is található, és ha szép az idő, Idstein csodálatos hely a sétákra.

hirdetes

Neuschwanstein kastély Németország gyöngyszeme

Németország, azon belül is Bajorország egyik igazi szimbóluma ez az idilli és ikonikus kastély, hatalmas tornyaival, és megnyerő külsejével. Tényleg olyan, mint egy tündérmese helyszíne, el tudnám képzelni itt a gyermekkoromban megismert hercegnőket, és hercegeket. A kastélynak több, mint 200 szobája van, tehát akár az összes mesehős elférhet itt. És nem csak én gondolom ezt, hanem a Disney is hasonlóan vélekedett erről a helyről, ugyanis a kastély a Disneylandben található ikonikus Csipkerózsika-kastély létrehozásához is nagy ihletet adott. Meseszerű, de mégis horrorisztikus történet lengi körbe. Állítólag a neuschwansteini kastélyt maga II. Ludwig király szelleme kísérti. A legenda szerint Ludwig szelleme a kastély termeiben vándorol, keresve a módját, hogy visszaszerezze trónját. A kastély látogatói arról számoltak be, hogy furcsa, túlvilági jelenlétet éreztek, és néhányan azt állították, hogy magát a király kísérteties alakját is látták.

hirdetes

Bastei Bridge - a természet alkotta német csoda

194 méterrel emelkedik az Elba folyó fölé Németországban ez a lehengerlő természeti képződmény, amit tényleg neked is meg kell csodálnod. A Bastei kilátóból egyedülálló panoráma nyílik számos tereptárgyra, köztük a Lilienstein-hegyre és a Königstein-erődre. A sziklaképződmények között 76,5 m hosszú híd húzódik. Fantasztikus kilátásban gyönyörködhet az Elba homokkő-hegységében található Bastei hídról is. A hídon át elérjük a Felsenburg Neurathen sziklaerőd jól ismert maradványait. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ludwig Múzeum

Ludwig Múzeum: Budapest egyik leghíresebb múzeuma. A múzeum első sorban kortárs művészeti... Tovább

Ljubljana

Ljubljana:1991. június 25. óta a Szlovén Köztársaság fővárosa, egyben az azonos nevű... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!