Méteres kalács készítése

Karácsonyi különlegesség - Méteres kalács recepttel

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Még ma is imádom ezt az isteni süteményt, de szerintem nem csak én vagyok ezzel így! Ha szeretitek, ha nem, ezt a receptet érdemes kipróbálnotok, ugyanis tényleg isteni finom méteres süteményt készíthettek a segítségével! 

Így készül a méteres kalács

Gyerekkorom egyik nagy-nagy kedvence ez a sütemény, nagyon szomorúvá tesz az a tény, hogy egyetlen egy cukrászdában sem kaptam még olyan isteni finomat, mint amilyet édesanyám készít! Ez büszkeség, viszont szomorúság is, mégpedig azért, mert így csak három-négyhavonta jutok hozzá, és akkor sem tart túl sokáig, maximum egy nap alatt elfogy az egész! Remélem, hogy ti is szeretitek, de ha nem, akkor is készítsétek el a recept szerint, biztosan meg fogjátok szeretni! 

 

A méteres kalács elkészítése

4 darab tojás sárgáját, 25 dekagramm porcukorral kikeverni, 10 evőkanál meleg vizet, és 10 evőkanál étolajat hozzáadni. Ha már jól kikevertük, hozzáadunk 26 dekagramm lisztet 1 csomag sütőporral. Kettévesszük a tésztát, az egyik fele fehér lesz, a másik feléhez hozzáadunk 1 evőkanál olajat, 2 evőkanál kakaót, és 1 evőkanál vizet. A 4 tojás habját felverjük, és a kétféle tésztához keverjük. Őzgerinc formában megsütjük.

hirdetes

 

Krém: 15 dekagramm porcukrot 25 dekagramm vajjal kikeverünk. 1 pudingot 3 deciliter tejben megfőzünk, és ha kihűlt a kettőt összekeverjük. 

 

A kétféle tésztát felszeleteljük tetszőleges szélességűre, és a krémmel összetapasztjuk őket, mégpedig úgy, hogy egy fehér tészta után egy kakaósat teszünk és így tovább. A tetejére csoki mázat teszünk, majd betesszük az egészet a hűtőbe. Szeletelésnél figyeljünk arra, hogy ne egyenesen vágjuk a sütit, hanem ferdén, így szép mintás lesz, mint ahogyan a képen is látható! Jó étvágyat hozzá mindenkinek! 

hirdetes

 

Magyarországon a katolikus keresztények számára Jézus születése napjának fénypontja a karácsonyi misén való részvétel (24-én éjfélkor vagy 25-én napközben). A református keresztények szentestén, azaz 24-én istentiszteleten vesznek részt, majd másnap úrvacsorát vesznek. December 24-én hagyományosan a katolikus családok böjtölnek (karácsony böjtje), és csak este fogyasztják el a böjti vacsorát. Ez eredetileg alma, dió, méz és fokhagyma, majd vajas bableves hús nélkül (böjtös bableves), végül mákos guba volt, de újabban kialakult, hogy hal, illetve töltött káposzta kerül ilyenkor az asztalokra.

 

Forrás

Forrás: Fotó: peakshop.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország Retró

Szótár

1956-os lyukas zászló

1956-os lyukas zászló: Az 1956-os forradalom Magyarország népének a szovjet megszállás ellen... Tovább

Magyar bivaly

Magyar bivaly: Nemes magyar fajta, mely száz évvel ezelőtt is fontos igavonó háziállatunk... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 218

Átlagos értékelés: 4.7