hirdetes

Metrófesztivált szerveznek az M3-as metró megújult állomásain a föld alatt

VN

Föld alatti fesztivált rendeznek annak megünneplésére, hogy újra jár az M3-as metró: június 15-én és 16-án a felújított állomásokon koncertekkel, színházi produkciókkal, kiállítással, stand-up comedyvel, aluljáró-játszótérrel is várják a budapestieket és a fővárosba látogatókat.

Metrófesztivál 2023 programok

Öt év után végre közlekedik az M3-as metró, ezt bizony meg kell ünnepelni!

Öt év felújítás után május 22-től újra a teljes vonalon közlekedik a budapesti kék, azaz az M3-as metró, véget ért az állomások, szerelvények és pályák felújítása. Az idén 150. születésnapját ünneplő főváros méltó módon zárja le ezt az átszállásokkal, pótlóbuszokkal, mozgólépcsőzéssel és várakozással túlterhelt öt évet - emelik ki a Budapest Brand Nonprofit Zrt. MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. Mint írják, a sok kényelmetlenségnek Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából, a Budapest Brand és a BKV szervezésében egy föld alatti fesztivál tesz pontot a végére.
   

Több izgalmas program is lesz a Metrófesztiválon a felújított állomásokon

A program szerint a Nagyvárad téri megállóban a NEO és a Jazzbois zenekar, Galactic Jackson, a Stinky Bugs, Lelle és Quixotic várja az utasokat, míg a Corvin-negyednél a Metroast metrókibeszélő közvígjáték és a Stand-up Budapest műsora látható. A Kálvin téren aluljáró-játszótér és gyorscsúszda, a Deák Ferenc téren a RadioCafé élő rádióműsora és a Nem Adom Fel Alapítvány kávézója várja az odaérkezőket.

hirdetes
   

Közösen ünneplik a metró átadását a metrófesztiválon

Az Arany János utcánál független színházak előadása, a színpadon a Momentán Társulat és a Baltazár Színház produkciója látható. A Nyugati pályaudvarnál a Soharóza kórus és a Budapest Ballet Grand Prix műsora látható, valamint Barabás Lőrinc lép fel. A Lehel téren metrótörténeti kiállítás és bárzongoristák várják az arra járókat. A közleményben Faix Csabát, a Budapest Brand nZrt. vezetőjét idézik, aki hangsúlyozta: "Szertartásszerű és vontatott beszédek helyett egy méltó és rendhagyó nyitórendezvényt álmodtunk meg a budapestieknek, hiszen a felújítás öt éve alatt tanúsított türelmükkel rászolgáltak egy-két különlegességre".

hirdetes
   

150 éves Budapest!

A közleményben kiemelik, hogy a Metrófesztivált a BKV-vel szoros együttműködésben szervezik, hogy a szórakoztató és olykor meglepő programok semmiképpen se jelentsenek kényelmetlenséget a munkába, iskolába vagy már hazafelé igyekvő utasoknak. A rendezvényről további információk az esemény Facebook-oldalán találhatók meg. A Budapest városegyesítése 150. évfordulójára szervezett Budapest150 emlékév programjai a 150.budapest.hu oldalon érhetők el.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Téli fagyi

Téli fagyi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Erősen megosztó, mivel sokkal... Tovább

Adótanácsadó Budapest

Ha vállalkozást indítunk, minden esetben fel kell keresnünk egy olyan embert, aki segít... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Szórakozás Technológia
X
Kövess minket facebookon!