hirdetes

Minden eddiginél izgalmasabb programokkal vár Mézesvölgyi Nyár 2024-ben

VN

Elképesztő kulturális forgataggal, nagyszabású színi előadásokkal, és többek között az István a király rockoperával készülnek Veresegyházán a Mézesvölgyi Nyár rendezvénysorozaton belül. Ez Pest megye legnagyobb szabadtéri, összművészeti fesztiválja, ami egész nyáron át várja az érdeklődőket, a fővárostól csupán egy karnyújtásnyira, a sztárvendég pedig a Gipsy Kings lesz. A legjobb színházak legjobb darabjait adják elő, mutatjuk a pontos programokat. 
 

Mézesvölgyi Nyár 2024 programok

Mézesvölgyi Nyár 2024-ben is Veresegyházon

A Mézesvölgyi Nyár programsorozat idén 8. alkalommal várja jobbnál jobb előadásokkal, kulturális rendezvényekkel a látogatókat egész nyáron, egészen pontosan június 22. és augusztus 31 között vannak az előadások. Ha Veresegyház neve nem is mond sokaknak túl sokat, eláruljuk, hogy a település mindössze 20 kilométerre található Budapesttől, így sokak számára nagyon könnyen megközelíthető. Többek között azoknak a színész legendáknak is, akik fellépnek a szabadtéri színpadon. Olyan előadások lesznek ugyanis idén, mint a Szép Nyári Nap Neoton Musical, vagy éppen a Pletykafészek nagy sikerű színházi előadás, de lesz Geszti – Repül az idő koncert is. 23 estén át 20 különböző programmal készülnek a szervezők. 

Színházi előadások csodálatos környezetben

Nyaranta nagy jellemzően nagy népszerűségnek örvendenek a szabadtéri színházi események. Hiszen attól, hogy az épített színházak nézőterén nem lehet megmaradni a nagy hőség miatt, a kultúráról mégsem maradhatunk le, nem igaz? Hát persze, hogy igaz! És éppen ebből az okból is ajánljuk nektek a Mézesvölgyi Nyár programsorozatát, ami tényleg változatos színházi előadásokat foglal magában. Konkrétan a programokról IDE kattintva tudtok tájékozódni. A Mézesvöllgyi Nyár nem véletlenül kapta ezt a bájos nevet, a szabadtéri létesítmény, ami egy hatalmas színpadot, és 1900 néző befogadására alkalmas nézőteret foglal magában egy csodás helyen helyezkedik el: a veresegyházi Termálfürdő, az Öreg-tó és a Sződ–Rákos-patak ölelésében.

hirdetes

A Veres 1 Színházat és a fesztivált is életre hívó Venyige Sándor a minőséget szem előtt tartva kínál nyaranta válogatást a hazai legsikeresebb előadásokból, négy különböző műfajban. „Ahhoz képest, hogy milyen sűrűségben élnek az emberek Veresegyházon, hogy a Budapest körüli agglomeráció hogyan dúsul hónapról hónapra, a környéken nem volt hasonló kulturális kezdeményezés – mondja Venyige Sándor, a Veres 1 Színház és a Mézesvölgyi Nyár vezetője. – Elsők voltunk, és nagyot vállaltunk. Azért sikerülhetett, mert senki nem mondta, hogy lehetetlen. A szlogenünk – Tedd magad szabaddá! – nem üres jelszó. Veresegyház tényleg szabad város, ahol a szabad gondolat szervezi a közösséget. Mi is arra kaptunk felhatalmazást, hogy bármit csinálhatunk. Óriási felelősség ez és ugyanakkor önkorlátozó is. Azokat az előadásokat igyekszünk megtalálni vagy létrehozni, amelyek valami miatt fontosak, és azt keressük, hogy mitől válik valami azzá. Márpedig a közönség nálunk nem dönti el a jegyvásárlás pillanatában, hogy mit gondol majd arról, amit lát. Sokféle ember sokféle igényével kell összehangolni mindazt, amit mi érzünk. Ráadásul ezt a fesztivált nem egy ötvenfős stáb csinálja. Összesen csupán hárman-négyen szervezzük, és azért a Gipsy Kingset ide elhozni nem akármilyen feladat.”

hirdetes

Milyen előadások lesznek a Mézesvölgyi Nyár programjában?

A programkínálat tényleg nagyon széles, minden évben vannak musicalek, vígjátékok, különböző családi előadások, de minden nyáron van egy-két igazi különlegesség, ha úgy tetszik gyöngyszem is. Nos, mi lesz idén?  Idén sztárfellépőként a 35 éves, legendás Gipsy Kings by Diego Baliardo érkezik Veresegyházra, őket gondolom nem kell sokaknak bemutatni, de annyi információt azért hadd csepegtessünk, hogy hozzák magukkall a legnépszerűbb flamenco dallamokat, köztük olyan slágereiket, mint a Bamboleo és Modugno híres dala, a Volare. Persze nem ők az egyetlenek, akik fergeteges koncertet csapnak a Veresegyházi színpadon, Geszti Péter is elhozza legendás dalait.

Mézesvölgyi Nyár 2024: Gipsy Kings

És szerintünk szintén nagyot fog szólni - az egyébként negyvenedik évét ünneplő- István, a király rockopera is.
Persze nemcsak koncertek lesznek a Mézesvölgyi Nyár színpadán, hanem nagyon jó színpadi művek is, a házigazda Veres 1 Színház mellett a Játékszín, a Pannon Várszínház, a Centrál, a József Attila és a Turay Ida Színház produkciói adják az idei nyár repertoárját, olyan remek darabok kerülnek színre, mint  Tasnádi Istvántól a Szibériai csárdás, vagy a nagyon népszerű Neoton musical, ami év közben bejárja az országot.

 Bővebb információ az előadásokról, pontos programok itt elérhetőek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Látnivalók Budapesten

Látnivalók Budapesten Budapest egyike a világ legszebb fővárosainak. Nem csupán csodás... Tovább

Komondor

Komondor: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A komondor az egyik legismertebb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!