hirdetes

Mi állhat kutyánk elhízása mögött? Tippek a megelőzésre és megoldásra!

TR

Manapság a túlsúlyosság a négylábúak körében is „népbetegséggé” nőtte ki magát. Sokunk számára mulatságos lehet egy-egy kerekdedebb eb látványa, ám sejthető, hogy a háttérben komoly egészségügyi problémák rejlenek. 

Tippek ha túlsúlyos a kutyád!

“Ha a gazdi túlsúlyos, a kutya is kövér lesz”

Régóta az a hiedelem járja, hogy a felesleggel rendelkező gazdik a háziállataiktól sem vonják meg a legjobb falatokat. Felmérések bizonyítják, hogy a kutyák és más háziállatok körében egyre jobban nő a túlsúlyos állatok száma. Ennek oka lehet a nem megfelelő etetés és a mozgás, sétáltatás hiánya, esetleg egy már meglévő egészségügyi probléma is kiváltó ok lehet.

Hogyan előzzük meg kutyánk elhízását?

A kutyák alapvetően annyit esznek egy nap, amennyi táplálékra szükségük van, ám ezt a kutyatartók sokszor elfelejtik, az apró kis „szeretetfalatokat” az étkezéseknél és az étkezéseken kívül gyakran túlzásba lehet vinni. De nem csak a túletetés veszélye áll fenn, hanem a mozgásszegény kutyatartás is, ami általában összefüggésben van a gazdik életmódjával. Sok kutyus a napját a négy fal között tölti és csak a szükséges napi sétára hagyja el a lakást. 

hirdetes
Tippek ha túlsúlyos a kutyád!

Milyen más okai lehetnek a kutya elhízásának?

hirdetes

Ha már próbálkoztunk az étel mennyiségét csökkenteni és a séták számát növelni, de változás még mindig nem következett be, érdemes állatorvos tanácsát kérni. Néhány kutyafajtánál fennáll a veszélye, hogy ivartalanítás után ellustulnak és egyre több időt töltenek a fekhelyükben pihenve. Előfordulhat, hogy legjobb négylábú barátunk allergiás valamilyen ételre, amit mi egészségesnek vélünk. Erre a legjobb példa a baromfiallergia, ami sok ebnél jelentkezik manapság. Sokszor tűnhet puffadtnak a hasa.


Mi a megoldás a kutya túlsúlyára?

Miután kutyánk alapos kivizsgálása megtörtént, az ő érdekében tanácsos betartani az orvos javaslatait. Ha tehetjük, vásároljunk csökkentett energiatartalmú tápot kutyánknak, melyben kevés allergén összetevő található. Ha valaki kedvence házi kosztot kap az etetés alkalmával, akkor a mennyiség csökkentése a legfontosabb lépés. 

Forrás: http://www.life.hu/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kozák Danuta

Kozák Danuta: Magyarországnak 3, 5-szörös olimpiai bajnoka van, Kozák Danuta az egyik... Tovább

Májusfa

Májusfa: régi népi szokás jelképe, mely a tavaszi ünnepkör jellegzetes jelképe volt. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok
X
Kövess minket facebookon!