hirdetes

Bárki meglátogathatja „Pajkaszeget”: ihatsz egyet Teca kocsmájában és a brióst is megnézheted

VN

Szombatonként jót nevetni rajta, hogy Matyiék isznak Tecánál, mások pedig sürögnek-forognak a kakaós briós szerű dolgot ábrázoló szobor körül- azt hiszem a legtöbbünknek volt része ebben az élményben, de miért ne tennénk mi is ezt egy kicsit. Bújj te is a szereplők bőrébe, és látogasd meg a sorozatbéli Pajkaszeget, azaz az Esztergom közigazgatásához tartozó Pilisszentléleket!

Mi kis falunk forgatási helyszín Pilisszentlélek

A Mi kis falunk

A Mi kis falunk méltán népszerű sorozat, ami talán annak köszönheti népszerűségét, hogy olyan hétköznapi történéseket, figurákat, jeleneteket dolgoz fel, ami mindenki számára egy kicsit ismerősen hathat. A sorozat első epizódját 2017. február 2-án mutatta be az RTL Klub, azóta folyamatosan növekvő nézettséggel sugározzák, általában szombat esti premierekkel. A helyszíne egy valóságban nem létező falu, Pajkaszeg. A jeleneteket a közigazgatásilag Esztergomhoz tartozó Pilisszentléleken és a Dédai-tónál forgatták. Idegesítő figurák, kocsmai hangulat, petykák, a kisbolt, a templomba járó emberek, a horgászat, a semmittevés, ügyeskedni igyekvő polgármester, a rendőr-viccek két lábon járó megtestesítője és ami talán a fő lényeg, ami igazán faluvá tesz egy falut, az összetartás jelenik meg a képernyők előtt. A Mi kis falunk segít kicsit elfelejteni a mindennapi gondokat ennek az irreálisan vicces világnak a segítségével.

hirdetes

Pilisszentlélek a Mi kis falunk forgatási helyszíne

Sokan nem tudják, de ahová sokan elutaznak kicsit képzeletben szombatonként a televízió előtt ülve, a kalandos Pajkaszeg, habár más néven, és kicsit máshogyan igazából is létezik, nem is olyan messze található a fővárostól, Esztergom vonzáskörzetében, pontosabban attól 9 kilométerre dél-keleti irányban. A település házai egy völgyben helyezkednek el, amit minden irányból erdő vesz körül. A terület már az őskorban is lakott volt, amiről kőeszközök tanúskodnak. Most pedig egyik kedvenc sorozatunk jellegzetes helyszíneit nézhetjük meg itt. Pilisszentlélek amolyan igazi autentikus, falusi település, ami nagyon is illik a sorozatba.

hirdetes

Miket lehet látni Pajkaszeg helyei közül?

Teca kocsmája nemcsak Pajkaszegen, hanem Pilisszentléleken is nagyon fontos épület, ami a valóságban is kocsmaként működik, így nemcsak megnézni lehet a helyet, hanem egy kis időre átvenni Szifon, Baki és Matyi szerepét és inni valami helyi finomságot. A kocsma mellett a kakaós briós szobrát is meg lehet tekinteni, illetve több épület, ház is felismerhető a település utcáin sétálva. Rengeteg látnivaló van a környéken, és számos túraútvonal is akad, érdemes ezeket is megnézni, ha egyszer erre jár az ember.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Széchenyi-díj

Széchenyi-díj: Széchenyi-díj magyar állami kitüntetés, a korábbi Állami Díj helyett... Tovább

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan valóban örök befektetés. A kilátás, amelyben a lakás... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!