hirdetes

Mi történik Formula-1 háza táján?

Oláh Tamás

A Folmula-1 egy rendkívül összetett sportág, mind a csapatok és mind a futamok tekintetében. Nem véletlen, hogy kis országunkban is rengeteg rajongója van. A továbbiakból kiderül milyen újdonságokkal találkozhatunk a sportágban. 

Formula-1

Sebastian Vettel jövőképe


Habár jövőjét illetően még mindig nem tud konkrétumokkal szolgálni, abban biztos a négyszeres F1-es világbajnok, hogy csak ebben a sportágban képes elképzelni a jövőjét – méghozzá a versenyautóban.


Már több hónap telt el mióta a Ferrari nyilvánosságra hozta a szándékát Vettellel kapcsolatban, de a pilóta jövőjéről azóta sincsen semmi fejlemény. Vettel korábban azt nyilatkozta, hogy egyezkedett a Renault-val, még mielőtt újra a csapat tagjává vált a visszatérő a Alonso, de a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointtal is történtek „laza beszélgetéseket”.  Ez a pletyka tűnik a legesélyesebbnek mindenki számára, de persze biztosak nem lehetünk, hiszen még semmilyen hivatalos történéssel nem találkozhattunk– pedig nemrégiben az elbocsátás szélén lévő Sergio Perez teljesen magabiztos volt a jövőjét illetően.

hirdetes
Vettel viszont egyértelműen leszögezte, hogy csak olyan csapathoz hajlandó csatlakozni, amelyik megfelelően tud asszisztálni, hogy kiaknázza lehetőségeit: „Nem nagyon érdekel, hogy olyan csapathoz írjak alá, amellyel nem lehet harcolni olyan helyezésekért, amelyekért harcolni érdemes, és nem halad jó irányba a jövőt illetően. Úgy vélem, a legnagyobb ismeretlen tényezőt a 2022-es szabályok jelentik. Nyilván sok csapat bízik abban, hogy az majd sok mindent megváltoztat. Meglátjuk, mi lesz. Szólni fogok, ha lesznek híreim a jövőmmel kapcsolatban.”


hirdetes
Kevés olyan versenyképes csapat van, ahová van lehetősége bekerülni, de arra is rengeteg lehetősége lenne, hogy kategóriát váltson: állítólag a WEC-be szívesen látnák a tehetséges pilótát. A többszörös világbajnoknak viszont nincsenek ilyenfajta indíttatásai: „Pillanatnyilag csak a Formula-1-re koncentrálok, és ahogy korábban is elmondtam, nem néztem még körül alternatívák után ez ügyben.”


Nyilatkozott arról is, hogy egyéb pozíciók sem érdeklik őt, hiszen a versenyzésben találja meg önmagát és még folytatni szeretné: „Úgy hallottam, elég drágák lehetnek a Formula-1-es csapatok, szóval okosnak kell lennem ezzel” – poénkodott Vettel. „Nem tudom, nem hiszem, hogy pontos választ tudnék adni erre. A pontos pozíciótól és a kihívástól is függ.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátra

A Mátra Magyarország legnagyobb hegye. Itt található az ország legmagasabb pontja a... Tovább

Bakony

Bakony: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Bakony mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország Sport