hirdetes

Miért jó az e-learning?

SzSz

Manapság egyre népszerűbb tanulási forma az e-learninges rendszer, amely igen sok lehetőséget biztosít mind a tanulók, mind az oktatók számára. Ennek a rendszernek azonban vannak előnyei és hátrányai egyaránt. Hogy melyek ezek? Máris elmondjuk. 

E-learning előnyei és hátrányai

Mi is az az e-learning? 

Először jobb, ha tisztázzuk mit is értünk e-learning alatt. Ennek a tanulási formának több fajtája is létezik, azonban a lényege az, hogy otthonról vagy munkahelyről, a gép előtt ülve sajátíthatjuk el a választott szakma vagy kötelező továbbképzések tananyagait. A legtöbb e-learninges rendszer esetén a preferált képzési forma az egyirányú információáramlás. A másik forma a személyes kommunikációval ellátott, amely lényegében videóchat (Skype) vagy bármely más platform használatával történik, esetleg plusz anyagokkal kiegészítve. Ezeknek a formáknak szintén külön adódnak előnyei és hátrányai. 

Az előnyök 

Az e-learningnek több előnye van, mint hátránya, de mindkettővel fontos foglalkozni, hogy az ilyen képzésben gondolkozók el tudják dönteni számukra megéri-e. A rendszer legnagyobb előnye a rugalmasság. A tanulók saját idejüket beosztva, kényelmesen akár otthonról tanulhatnak, földrajzi helyüktől függetlenül. Mindemellett az e-learning igen költséghatékony tanulási módszer, hiszen ezek a képzések általában nem csak olcsóbbak az egyszer összeállított anyagoknak köszönhetően, hanem az utazási költségeket is elkerülhetjük. Az e-learning munka és magánélet mellett tökéletes választás lehet, ha tovább szeretnénk tanulni. 

hirdetes

Hátrányok 

Mint mindennek, persze az e-learningnek is van hátránya. Fontos felmérnünk képességeinket, és átgondolni, hogy nekünk valóban jó-e ez a képzési forma. A halogató típusú embereknek ez a tanulási forma nem a legjobb választás. A rugalmasság és a saját időbeosztás miatt előfordulhat, hogy a tananyagokkal nem haladunk olyan jól, vagy elfelejthetjük megnézni a következő videót/tananyagot. A képzés másik nagy hátránya a személytelenség, és az esetleges tananyagok nem megfelelő megértése. Mivel az e-learning nagyrészt személytelen, így nincs lehetőségünk kérdezni és lehet, hogy valamit hiába olvasunk el többször, mégsem értjük. Persze ez a Skype-os rendszer esetén nem teljesen igaz, hiszen ebben az esetben az oktatótól kérdezhetünk, azonban az egyoldalú e-learning ezt nem teszi lehetővé. 

hirdetes

Az e-learninges rendszer kitalálása ebben a rohanó világban szükséges, és sok időt, illetve pénzt spórolhatunk vele. Természetesen hátrányai is adódnak, de személyiségünkhöz mérten el tudjuk dönteni számunkra ez a képzési forma megfelelő, vagy sem. Vannak szakmák, mint például a könyvelő, könyvvizsgáló, adótanácsadó, adószakértő, ahol ez a rendszer nagyon jól használható a kreditpontos kötelező továbbképzésben. Gondoljuk át, számunkra mi a legmegfelelőbb. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vidéki wellness hotel

Csodálatos lehet pihenni a hétvégén és ehhez nincs is megfelelőbb helyszín, mint egy vidéki... Tovább

Adótanácsadó Budapest

Ha vállalkozást indítunk, minden esetben fel kell keresnünk egy olyan embert, aki segít... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek