hirdetes

6 nagyszerű indok, hogy miért szerveznek csapatépítőket

cs

Az egyik legnyomósabb indoka annak, hogy csapatépítőket szervezünk, hogy eredményt érjünk el. Egy sor megszervezett játékon és programon keresztül, amik ráadásul még izgalmasak és viccesek is lehetnek, a csapatok új készségeket szereznek és fejlesztenek, mint például a megfelelő kommunikáció, tervezés, problémamegoldás és konfliktuskezelés.

Szuper érvek a csapatépítő mellett

A csapatépítők manapság már teljesen szokványos programnak számítanak a cégek életében, nem véletlenül. Ezeken a programokon a munkatársak sokkal közelebb kerülhetnek egymáshoz a különböző feladatokon és játékokon keresztül. Ha jól végiggondoljuk, lényegében az óvodában szerzett tapasztalatokra épül az egész: sok ember együtt játszik, amely során mindenki kap valamilyen szerepet/szereplési lehetőséget, hogy kapcsolatot alakítsanak ki egymással, majd meg is erősítsék azt.

Persze ennek vannak magasabb fokozatai is, hiszen egy csapatépítőn már nem csak „együtt játszunk”. Miután a programnak vége, szabadidőnket is együtt töltjük, közös élményekben lesz részünk, közös emlékeink lesznek, így közelebb kerülünk egymáshoz, akár a magánéletben is. Mindez nagyban befolyásolja majd a munkahelyi viselkedésünket, munkánkat is.

Egy jó csapatépítő helyszínen megrendezett élményekben gazdag program sok szempontból megtérülő befektetés, hiszen a jó munkahelyi kapcsolatok mindig meghozzák a gyümölcsüket! Ha Te is keresed még a tökéletes helyszínt Budapesten, ITT érdemes körülnézned – hiszen számos szuper hely között válogathatsz. 

hirdetes

Lássuk is az okokat, hogy miért is szerveznek manapság egyre több csapatépítőt!


#6 A munkahelyi kapcsolatok fontossága

A munkahelyen való ismerkedés és barátságkötés az egyik legjobb módja annak, hogy növeljük az irodában a munka hatékonyságát. Nemcsak hogy erősíti az irodai erkölcsöket, hanem megkönnyíti a hétköznapokban felmerülő problémák orvoslását is.


#5 A jó csapat ereje

Javítják az olyan munkahelyi projektek eredményességét, amelyek a csapatmunkát érintik. Miután résztvesznek egy csapatépítőn, a dolgozók jobban megértik majd egymás erősségeit, gyengeségeit és érdekeit. Ez segíti őket abban, hogy még eredményesebben dolgozhassanak együtt, ezzel segítve a vállalat fejlődését is.

#4 A versenyszellem hatékonysága

Már tudományosan is kimutatták, hogy a versenyszellem növeli a munka hatékonyságát. Tehát, ha ezt a megnövekedett versenyszellemet szórakoztató, zártkörű csapatépítő tevékenységként vezényeljük le, a munkavállalók olyan kapcsolatot fognak kiépíteni egymással, ami más módon nem lenne megvalósítható.


#3 Az ünneplés fontos motiváció

Miután egy sportcsapat nagy bajnokságot nyer, ünnepelnek és szórakoznak. Ez motiválja őket a további győzelmek elérésére. Ugyan a példa igen szélsőséges, Ez a szélsőséges jól prezentálja, hogy az egyes csapatépítő játékokhoz tartozó ünneplés, éljenzés és szórakozás motiválhatja az alkalmazottakat abban, hogy munkájukat a következő szintre emeljék.

hirdetes


#2 A jó kapcsolatok növelik a kreativitást

Az emberek általában nagyobb képzelőerővel rendelkeznek, ha olyanokkal vannak körülvéve, akiknek a társaságában komfortosan érzik magukat. Tehát a sikeres csapatépítő rendezvények nem csak az embereket hozzák közelebb egymáshoz, hanem sikeresebb és kreatívabb munkahelyi ötleteket is eredményeznek. Jól tudjuk, hogy a mindennapi munkahelyi együttműködés kulcsfontosságú a sikeres üzleti életben. 


#1 A barátságos munkakörnyezet az egyik legfontosabb motiváció!

Nem meglepő, hogy a kommunikáció és a jobb együttműködés a legfontosabb ok, amiért a cégek a csapatépítést választják. Mindenki barátságos munkakörnyezetet szeretne, ahol az emberek jól érzik magukat és könnyedén tudnak egymással kapcsolatot teremteni. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A Kibédi Hagyma

A Kibédi Hagyma: Kibéd a Kisküküllö folyó mentén, Erdély szívében, Szováta fürdő... Tovább

Aranybulla

Aranybulla: az egyik legismertebb magyar törvénygyűjtemény. Az Aranybulla szűkebb értelemben a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás
X
Kövess minket facebookon!