notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A csapatépítő előnyei - Íme a legfontosabb indokok, amiért érdemes csapatépítő tréninget szervezni

6 nagyszerű indok, hogy miért szerveznek csapatépítőket

vd
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az egyik legnyomósabb indoka annak, hogy csapatépítőket szervezünk, hogy eredményt érjünk el. Egy sor megszervezett játékon és programon keresztül, amik ráadásul még izgalmasak és viccesek is lehetnek, a csapatok új készségeket szereznek és fejlesztenek, mint például a megfelelő kommunikáció, tervezés, problémamegoldás és konfliktuskezelés.

Szuper érvek a csapatépítő mellett

A csapatépítők manapság már teljesen szokványos programnak számítanak a cégek életében, nem véletlenül. Ezeken a programokon a munkatársak sokkal közelebb kerülhetnek egymáshoz a különböző feladatokon és játékokon keresztül. Ha jól végiggondoljuk, lényegében az óvodában szerzett tapasztalatokra épül az egész: sok ember együtt játszik, amely során mindenki kap valamilyen szerepet/szereplési lehetőséget, hogy kapcsolatot alakítsanak ki egymással, majd meg is erősítsék azt.

 

Persze ennek vannak magasabb fokozatai is, hiszen egy csapatépítőn már nem csak „együtt játszunk”. Miután a programnak vége, szabadidőnket is együtt töltjük, közös élményekben lesz részünk, közös emlékeink lesznek, így közelebb kerülünk egymáshoz, akár a magánéletben is. Mindez nagyban befolyásolja majd a munkahelyi viselkedésünket, munkánkat is.

 

Lássuk is az okokat, hogy miért is szerveznek manapság egyre több csapatépítőt!


#6

A munkahelyen való ismerkedés és barátságkötés az egyik legjobb módja annak, hogy növeljük az irodában a munka hatékonyságát. Nemcsak hogy erősíti az irodai erkölcsöket, hanem megkönnyíti a hétköznapokban felmerülő problémák orvoslását is.


#5

Javítják az olyan munkahelyi projektek eredményességét, amelyek a csapatmunkát érintik. Miután résztvesznek egy csapatépítőn, a dolgozók jobban megértik majd egymás erősségeit, gyengeségeit és érdekeit. Ez segíti őket abban, hogy még eredményesebben dolgozhassanak együtt, ezzel segítve a vállalat fejlődését is.

hirdetes

 

#4

Már tudományosan is kimutatták, hogy a versenyszellem növeli a munka hatékonyságát. Tehát, ha ezt a megnövekedett versenyszellemet szórakoztató, zártkörű csapatépítő tevékenységként vezényeljük le, a munkavállalók olyan kapcsolatot fognak kiépíteni egymással, ami más módon nem lenne megvalósítható.


#3

hirdetes

Miután egy sportcsapat nagy bajnokságot nyer, ünnepelnek és szórakoznak. Ez motiválja őket a további győzelmek elérésére. Ugyan a példa igen szélsőséges, Ez a szélsőséges jól prezentálja, hogy az egyes csapatépítő játékokhoz tartozó ünneplés, éljenzés és szórakozás motiválhatja az alkalmazottakat abban, hogy munkájukat a következő szintre emeljék.


#2

Az emberek általában nagyobb képzelőerővel rendelkeznek, ha olyanokkal vannak körülvéve, akiknek a társaságában komfortosan érzik magukat. Tehát a sikeres csapatépítő rendezvények nem csak az embereket hozzák közelebb egymáshoz, hanem sikeresebb és kreatívabb munkahelyi ötleteket is eredményeznek. Jól tudjuk, hogy a mindennapi munkahelyi együttműködés kulcsfontosságú a sikeres üzleti életben. 


#1

Nem meglepő, hogy a kommunikáció és a jobb együttműködés a legfontosabb ok, amiért a cégek a csapatépítést választják. Mindenki barátságos munkakörnyezetet szeretne, ahol az emberek jól érzik magukat és könnyedén tudnak egymással kapcsolatot teremteni.


Éppen ezért, kifejezetten erre a területre specializálódva készültek fel csapatépítő helyszínek – mára már az egész ország területén – hogy teljeskörű szolgáltatásokkal lássák el a hozzájuk érkező cégek munkatársait a programok során.

A Balaton az egyik legkedveltebb hely a céges csapatépítők szervezéséhez. Nem is véletlen, hiszen olyan szolgáltatásokkal és környezettel tud hozzájárulni a rendezvényhez, amivel nem sokan tudják felvenni a versenyt. A balatoni helyek közül is kiemelkedőnek számít a déli part „fővárosában” található Residence Balaton Conference & Wellness Hotel, ahol akár igény szerint a céged arculatára szabják a csapatépítő programokat.  A hotel ráadásul igen széles repeortárral várja az üzleti rendezvényekre érkezőket.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
221 063
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 542 447
Közösség
hirdetes

Szótár

A 100 tagú cigányzenekar

A 100 tagú cigányzenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye: teljesítményük... Tovább

Transzformátor

Transzformátor: az egyik leghíresebb magyar találmánynak számít, mind a mai napig. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 156

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Utazás