hirdetes

Mikor érdemes klímát szereltetni? Érdemes vele megvárni a szezont?

VN

Itt a tavasz, és bár eddig inkább a téliesebb arcát mutatta, valószínűleg mindenkinek vannak emlékei még arról, hogy milyen is amikor, berobban a tavasz, és ha már berobbant, akkor át is vált nyárba. Általában ebben a pillanatban szokott megfogalmazódni többek fejében is a gondolat, hogy „miért nem eddig szereltettem klímát?” De vajon mikor van ennek a legalkalmasabb ideje, azaz mikor érdemes klímát szereltetni?

Mikor kell klímátszereltetni?

Mikor érdemes klímát szereltetni?

A kérdés adott, mi pedig felkerestük Budapest egyik legnépszerűbb klímaszerlő cégét, hogy választ kapjunk rá! A Buda Klíma csapata mondta el a véleményét, és osztotta meg a tapasztalatait. Mivel már sok-sok éve a szakmában vannak, úgy gondoljuk, hogy hiteles választ kaptunk a kérdésre, és még pár egyéb fontos információval, tippel, trükkel is gazdagodhattunk. „Május-június hónapokban folyamatosan érdeklődnek az ügyfelek, akik meglepődnek, hogy másfél hónapra előre minden szabad kapacitásunk lefoglalva. Ez évről évre ismétlődő jelenség.” Ez alapján semmiképpen sem érdemes megvárni a szezont a klíma szereltetéssel. Azt is elmondták, hogy meglepődve tapasztalják, hogy sokak fejében már a télen megfogalmazódik a gondolt: klímát kellene szerelni, de várnak vele, hiszen azt gondolják nincsen szezonja.

hirdetes

Érdemes szezon előtt gondolkodni

A Buda Klíma csapata elárulta nekünk, hogy nemcsak azért érdemes télen, vagy ősszel előre gondolkodni, mert ilyenkor több szabad kapacitásuk van a klímaszerelőknek, hanem mert ilyenkor jelentős kedvezményeket is lehet kapni, ugyanis a gyártók és forgalmazók elkezdik a raktáraikat kiüríteni, hogy legyen hely a hamarosan érkező vadi új daraboknak. Amennyiben te nem a legújabb csúcstechnológiát szeretnéd beszereltetni, hanem megelégszel egy nemsokkal régebbi verzióval is, akkor érdemes ilyenkor cselekedni! Éppen ezért azt lehet mondani, hogy a legoptimálisabb, ha a főszezon után vágunk bele a klíma felszereltetésébe.

Akkor elkéstem a klíma beszereléssel?

hirdetes

Ezt így nem lehet kijelenteni. Azért a csúcsidőszakig még van egy kis idő. A klímaszerelők azt tapasztalják, hogy már egy hűvösebb hét a nyáron is azt tudja eredményezni, hogy visszaesnek a megrendelések, így a szerencséseknek még akkor is tudnak adni időpontot. Azonban azt javasolják, hogy minél hamarabb cselekedjünk, amennyiben idén nyáron nem akarunk a hőségtől szenvedni a lakásban (márpedig a koronavírus miatt valószínűleg idén is sok időt fogunk ott tölteni…), még náluk is van néhány szabad időpont, amire itt lehet jelentkezni: klímaszerelés!  Arra is felhívták a figyelmünket, hogy arra is vigyázni kell, hogy „SOS” alapon ne bízzunk meg akármilyen klímaszerelőt a feladattal! A jó munkára érdemes várni. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rendezvényhelyszín Balaton

Rendezvényhelyszín a Balatonon? Nem egyszerű a kérdés, hiszen a megfelelő helyszín... Tovább

Hajógyári-sziget vagy Óbudai-sziget

 Az Óbudai-sziget a Duna egyik szigete Budapest III. kerületének közigazgatási... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Szórakozás Technológia