hirdetes

Milyen idő lesz húsvétkor?- Íme a heti időjárás előrejelzés

VN

Kicsit kaotikusan alakult az elmúlt időszakban az időjárás, télen sütött a nap, tavasszal viszont inkább hideggel, széllel, és még némi hóval is lehetett találkozni. Frontok jöttek és mentek, de vajon hogyan alakul az időjárás a következő napokban? Megérkezik a tavasz húsvétra?  Lássuk az OMSZ heti időjárás előrejelzését!

Milyen idő lesz húsvétkor?

Hétfői várható időjárás

Délelőtt még többnyire derült, vagy kissé felhős lesz az ég, majd beindul a gomolyfelhő-képződés, és napos, gomolyfelhős idő várható. A gomolyfelhőkből legnagyobb eséllyel a Duna vonalában, illetve attól kelete alakulhatnak ki záporok, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél az ország középső tájain megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére -1 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet. Este a gomolyfelhők nagy része összeesik, csak néhol lehetnek gyengén felhős területek. Hajnaltájt nyugatról fátyolfelhők sodródnak be az ország fölé. Számottevő csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. A fagyzugokban, völgyekben ennél még hidegebb is lehet.

Keddi várható időjárás

Az északkeleti, keleti megyékben gomolyfelhős, napos idő várható, másutt inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadéknak kicsi az esélye. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A maximum-hőmérséklet többnyire 13 és 20 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.

hirdetes

Szerdai várható időjárás

Többnyire derült, napos időre számíthatunk, majd a Nyugat-Dunántúl fölé fátyolfelhőzet érkezhet. Csapadék nem lesz. A délkeleti, keleti szél főleg az Észak-Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 1 és 6 fok között várható, de a hidegre érzékeny vidékeken akár fagyhat is. A csúcshőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

Csütörtöki várható időjárás

Általában sok napsütésre számíthatunk, melyet egyre több és vastagabb fátyolfelhőzet zavarhat. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon sokfelé megélénkül, Sopron térségében időnként megerősödhet. Hajnalra jobbára 1 és 7 fok közé hűl le a levegő, de a fagyzugokban helyenként 0 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Délután 18, 23 fokot mérhetnek.

hirdetes

Pénteki várható időjárás

Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél főként a Dunántúlon megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul. Délután többnyire 18, 24 fok valószínű.

Szombati várható időjárás

Általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. Délután általában 13, 20 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Vasárnapi várható időjárás

Változóan felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Az északi szél sok helyütt megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +7 fok között várható, de a hidegre érzékeny vidékeken akár fagyhat is. A maximum többnyire 10 és 16 fok között valószínű.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csillaghegyi strandfürdő

Csillaghegyi strandfürdő: A Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda egy szabadtéri strandfürdő... Tovább

Kiss Ernő

Kiss Ernő: Eleméri és ittebei Kiss Ernő honvéd altábornagy, az aradi vértanúk egyike.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Szórakozás Utazás