hirdetes

Milyen programokkal vár Budapest október 19-23 között?

Puskás Rékka

Bár ezen a héten már összeségében hűvösebb, őszi idő várható, szinte minden nap lehet egy kis napsütésre számítani, kivéve talán csütörtökön, amikor várható némi csapadék érkezése. Nem érdemes hát otthon, a négy fal között tölteni a szabadidőt, hiszen a magyar főváros számos programot kínál erre a hétre is!

Programok a fővárosban október 19-23. között

Pintér Béla és Társulata: Jubileumi Beszélgetések

A Fészek Művészklubban október 20-án, kedden Pintér Béla és Társulata a fennállásuk huszadik évfordulójának alkalmából Pintér Béla Jubileumi Beszélgetések című darabja lesz megtekinthető, amely ezt a húsz évet egészen az előadás pillanatáig öleli fel egyetlen, szürreális forgatagban.

Budapest Art Week 2020

Október 16. és 25. között kerül megrendezésre ötödik alkalommal a hagyományosan tavaszonként megtartott Budapest Art Week, város-szerte 70 helyszín és 180 program várja az érdeklődőket. A programok között rengeteg kiállítás lesz megtekinthető, de akadnak még workshopok, kerekasztal-beszélgetések és filmvetítések is. Minden művészetrajongónak itt a helye!

Olvassuk Trianont! 

Október 20-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban Olvassuk Trianont! címmel beszélgetéssorozaton lehet részt venni, ahol korabeli politikai szerepvállalásokról, illetve a történelmi korszak sajátosságairól lesz szó, különös tekintettel a vörös- és fehérterror működésére, világára.

29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál 2020

Október 9. és 26. között kerül megrendezésre a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál 2020. Több műfajban, még több helyszínen lesz lehetőség kutatni a választ arra a kérdésre, hogy hogyan kínál új perspektívát és teremt lehetőséget a közös gondolatok megszületésére a kortárs művészet.

hirdetes

Kicsivel zöldebben Ökoanyuval

hirdetes

Október 19-én, hétfőn interaktív előadássorozat keretein belül az ökotudatos életmódról lesz szó, olyan topikok érintésével, mint a környezetkímélő takarítás, a különböző kenceficék összetétele, amiket nap mint nap használunk, vagy a környezettudatosság fontossága a konyhában. Mindenki számára nagyon tanulságos lehet, különösen a háziasszonyoknak, mert megtudhatják, hogyan tudnak környezettudatosabb életmódot folytatni.

Fonó Session: Vonós Örömzene

A Fonó Budai Zeneház szervezésében október 20-án, kedden ingyenes program várja a zenekedvelőket egy kis közösségi örömzenélés céljából, melyhez bárki csatlakozhat, hangszerrel, vagy akár anélkül is!

Első Pesti Rackák: Rock and roll forradalom – Könyvjelző Varieté

Szintén október 20-án egy másik zenész programon is részt lehet venni a Józsefvárosi Galériában. Az Első Pesti Rackák a Rackajam továbbgondolása, Ferenczi György híres szájharmonikafutamaival, az eredmény pedig egy hatalmas buli, ami forrasztótégelyként olvasztja egybe a magyar kultúrát a rock ’n’ roll forradalom szeretetével. Az esemény előzetes regisztrációhoz kötött!

Las Migas – GetCloser Latin Fest

És ha már zene, október 21-én a MOMkult helyszínére látogatva meg lehet tekinteni a spanyol Las Migas-t, egy négy hölgyből álló formációt, akik érzéki koreográfia és flamenco ritmus segítségével bűvölik el a nézőket, miközben betekintést engednek a spanyol és latin zenék egészen különleges világába. A felállás egyik albuma még Grammy-díj jelölést is kapott, mint a legjobb flamenco felvétel, úgyhogy aki szereti a latinos muzsikát, annak feltétlenül itt a helye!

Orgonahangverseny Liszt Ferenc születésnapján

A Belvárosi Plébániatemplomban október 22-én, csütörtökön Liszt Ferenc 209. születésnapjának megünnepléseként Mészáros Zsolt Máté, MMA ösztöndíjas orgonaművész, az újgenerációs orgonisták egyik igen meghatározó képviselője fog játszani a templom Rieger orgonáján. A tehetséges zenész számos darabot megszólaltat Liszt mesterművei közül, így nem érdemes lemaradni erről a programról sem!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Malév

Malév: A Malév közép-európai légi fuvarozó vállalat, Magyarország nemzeti légitársasága... Tovább

Szótár insert teszt

Szótár insert teszt   Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar
X
Kövess minket facebookon!