hirdetes

Nézd meg Magyarország összes nevezetességét egyszerre: Mini Magyarország makettpark Szarvas

VN

Hajlamosak vagyunk úgy beállítani a dolgokat, mintha hazánkban nem nagyon lenne semmi. Talán koronavírus miatt hozott korlátozásoknak ebben a tekintetben volt egy kis haszna, hogy ebben a tekintetben pozitív irányban billent a mérleg, észrevettük, hogy igenis a határokon belül is vannak látnivalók, és nem is kevés. A helyzet az, hogy Magyarország tele van szebbnél szebb helyekkel, és ha ezekből egy gyors összefoglalót szeretnénk kapni, akkor egész egyszerűen csak el kell mennünk Szarvasra, és megnéznünk a Mini Magyarország interaktív makettkiállítást. 

Mini Magyarország makettpark Szarvas

Mini Magyarország makettpark Szarvas

Gondolkodtál már rajta, hogy milyen jó lenne egyetlen nap alatt egész Magyarországot bejárni, közben az összes izgalmas nevezetességet megcsodálni? Ez nem is olyan lehetetlen, mint gondolnád…A Mini Magyarország a Szarvasi Arborétumban található, éppen a történelmi Magyarország kellős közepén. Itt látható aprólékosan, részletesen kidolgozva Magyarország kicsinyített mása. A Mini Magyarország egy makettpark, amelyben Magyarország épített öröksége, nevezetes épületeinek, vasútjainak, hajóinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása látható. Így tehát néhány óra alatt bejárhatod egész Magyarországot, kicsit kissebben, de minden érdekességet útba ejthetsz. A Mini Magyarország makettpark kicsiknek és nagyoknak is kellemes elfoglaltság.

Interaktív kiállítás Magyarország közepén

Szarvas a történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén található, de nemcsak ezért annyira különleges ez a hely, hanem mert van itt egy mesés arborétum és egy nagyon izgalmas, interaktív makettpark is. Nemcsak csodaszép épületeket csodálhatunk itt meg kicsiben, részletgazdag kidolgozással, hanem van amelyiknek hangja is van, és vannak mozgó vonatok, úszó vitorlások is. jáki templomból gregorián dallam, a Szegedi Dómból a híres harangjáték, a mini pécsi dzsámiból a müezzin imára hívó hangja hallatszik. Az Operaház makettjéből a Melis-ária, Kodály Zoltán Háry János című daljátékából a Toborzó dal csendül fel. Az Egri várnál koporsó emelkedik ki gombnyomásra. A magyar vasúttörténet legendás „szereplői”, a Heves gőzmozdony, az Árpád sínbusz, vagy a NOHAB mozdony közlekednek a makettparkban, de Balatoni legendás hajókkal is lehet találkozni.

hirdetes

hirdetes

Szarvason életre kel a történelem

Szarvason a makettparkban megjelenik számtalan fontos, nemzeti szimbólum, nevezetesség, történelmi kincs, a Szegedi dóm, a Széchenyi lánchíd, a kecskeméti Cifrapalota vagy az egri vár makettje, amely 16. századi, eredeti állapotában mutatja be a várat, és a hozzá kapcsolódó leghíresebb történelmi eseményt, amelyről olyan sokat olvasgathattunk, az 1552-es ostromot, az egri vár védőinek a török sereggel vívott hősies csatáját, mindezt kicsiben. Nemcsak a gyerekeknek jó ez egy kis történelmi gyorstalpaló gyanánt, hanem a nagyobbaknak is megnézni mennyi kincsünk is van nekünk magyaroknak. Megtalálható a parkban a mini Tisza, mini Duna és a mini Balaton is. Láthatjuk a Tihanyi Apátságot, van szélmalom és megannyi érdekesség.

Plusz tipp: érdemes a Szarvas Arborétumban is sétálni egyet. 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Esztergomi Bazilika

 Az egyik legszebb magyar templomról van szó személyében. Az Esztergomi bazilika, teljes... Tovább

Oláh György

Oláh György: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1994-ben kapta meg a kémia szakterületén az... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!