hirdetes

Mit várunk egy étteremtől?

Melinda Lantos

Rengeteg oka lehet annak, hogy valaki étterembe megy. A legtriviálisabb természetesen az, hogy éhes. Egy jó étterem számos dolog miatt lehet jó. Kellemes hangulat, közvetlen felszolgálók vagy éppen elegáns csillogás és udvarias felszolgálás. Kinek a pap, kinek a papné.

Étterem Budapesten

Alapvető szükségleteinken felül – vagyis, hogy éhesek vagyunk – sok oka lehet annak, hogy asztalt foglalunk egy étterembe. Mehetünk kettesben a párunkkal csak azért, hogy kicsit kikapcsolódjunk, beszélgessünk. Vagy éppen egy ígéretesnek tűnő kapcsolat elején szeretnénk kicsit jobban megismerni egymást. Aztán mehetünk néhány baráttal, akiket régóta és nagyon jól ismerünk és tudjuk, hogy ez az este ismét különleges lesz, azokkal az emberekkel, akikkel annyira hasonlóan gondolkodunk és érzünk. Családi események, ünnepek alkalmával is szeretjük megadni a módját és inkább egy kellemes éttermet választunk ahelyett, hogy otthon készítenénk el az ünnepi vacsorát.

hirdetes

 

A fine dining világa nem való mindenkinek. Egy ilyen étterembe nem mehetünk farmernadrágban és illik ismerni az éttermi etikett minden pontját, nehogy nevetségessé tegyük magunkat. Ha nem vagyunk járatosak ebben a világban, akkor ne is válasszunk ilyen éttermet. Arról nem is beszélve, hogy az árak igen magasak. Akármennyire is szeretnénk elkápráztatni szívünk választottját, nem a fine dining a legjobb ötlet. Csak feszengés és kellemetlenség lenne belőle. Keressünk egy olyan helyet, ahol biztonságban érezzük magunkat, a pincérek közvetlenek, barátságosak és nem várják tőlük, hogy csípőből vágjuk a vichyssoise és a ganache jelentését – nyugodtan rákérdezhetünk, hogy ezek a kifejezések mit takarnak és ők rosszalló pillantások helyett, kedvesen elmagyarázzák majd.

hirdetes

Egy kellemes hely, ahol minden adott ahhoz, hogy jólérezzük magunkat és csak egymásra koncentrálhassunk. Ahol már az étterembe lépéskor érezzük a különleges hangulatot, hogy önmagunk lehetünk és nem kell megjátszani magunkat. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyulai vár

Gyulai vár: A Gyulai vár az egyik leghíresebb magyar vár, de mindenképpen a legfelkapottabb... Tovább

Ásványvizeink

Ásványvizeink: Európa az ásványvíz források hazája, Magyarország pedig Európa egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia