hirdetes

Mit vigyünk magunkkal az őszi kirándulásra?

Őszi kirándulás felszerelés

Egyéb fontos felszerelések

Elsősegély doboz

Reméljük, hogy nem lesz rá szükség, de egy kisgyermekes családban könnyen előfordulhatnak apróbb balesetek, amelyek bizony azonnali segítséget igényelnek. Ilyenkor jó szolgálatot tesz a Betadine, ragtapasz és a fertőtlenítő szer. Erős napsütés esetén pedig vigyünk magunkkal még ezek mellé fényvédő krémet is.

Elemózsia

A gyermekek számára a legfontosabb része a kirándulásnak az elemózsia. Csomagoljunk szendvicseket és gyümölcsöt, valamint egy kis nassolni valót is a gyerkőcök számára! Kifejezetten ajánlott egy termoszban forró teát is magunkkal vinni, mert egy hűvös őszi napon igazán jó szolgálatot tehet, könnyen felmelegedhetünk általa.

hirdetes

Zacskó

Erre kevesen gondolnak, de az elemózsia elfogyasztása után hátramaradó szemetet valamibe gyűjteni kell. Soha ne dobáljuk el a szemetet, mert ezek az anyagok több száz év alatt sem bomlanak le természetes úton, és éppúgy mint ahogyan mi is, mások is a tiszta környezetet részesítik előnyben.

hirdetes

Ha esetleg meglátunk út közben egy kóbor nejlonzacskót, vagy egyéb szemetet, akkor pedig ne legyünk restek felvenni azt, és elvinni a következő kukáig! Ezzel gyermekeinket is rendre neveljük és a környezetért is teszünk!

Térkép

Bár a lista végére került, de kifejezetten fontos, hogy gondoskodjunk a kirándulás útvonalát mutató térképről! A XXI. században hajlamosak vagyunk a telefonunkra hagyatkozni, de bármikor előfordulhat, hogy mobiltelefonunk lemerül, vagy elmegy a térerőnk, esetleg meghibásodik.

Ha nagyobb erdőben teszünk látogatást, akkor pedig a térképen túlmenően nézzünk utána a turistajelzéseknek is, hogy semmiképpen se tévedjünk el!

Síp

A kirándulások alkalmával gyermekeink fokozott odafigyelést igényelnek, soha ne hagyjuk, hogy látótávolságon kívül keveredjenek!

Arra az esetre, ha esetleg mégis elkeverednének, adjunk nekik egy sípot és beszéljük meg velük, hogy ha elvesztek, ne menjenek sehova! Álljanak meg és fújják meg a sípot, hogy könnyebben megtaláljuk őket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent Lukács gyógyfürdő

Szent Lukács gyógyfürdő:  A Szent Lukács gyógyfürdő Budapest egyik legrégebbi... Tovább

Regéci Vár

Regéci Vár: az egyik legszebb magyar vár volt valaha, manapság azonban még nem nyerte vissza a... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!