hirdetes

Ingyenes Mókuspark nyílt Budapesten- a története is különlegesen szívmelengető

VN

Mókaliget néven nyitottak egy ingyenes mókus-, illetve madárparkot Budapest IV. kerületében. Hát kell ennél jobb tavaszváró hír? Ugye ti is felfedezitek majd a parkot, és megsasoljátok a mókusokat egy napsütött tavaszi napon? Ha igen, akkor lentebb nemcsak a pontos címet áruljuk el, hanem még egyéb érdekes infókat is megosztunk a mókusparkkal kapcsolatban- a története nagyon szívmelegítő!

Mókaliget mókuspark Budapesten

Megnyílt Budapest első Mókusparkja

Egy nyüzsgő főváros szívében lehetséges néhány hét alatt mókusparkot építeni? A Mókaliget példája azt mutatja, hogy igen. Persze ehhez kellettek megfelelő alapok is- Laci bácsi sok-sok éves odaadó munkája. Budapest IV. kerületében, az Ugró Gyula sor 1-3. alatt mindenki ingyenesen nézheti meg az aranyos mókusokat, és találkozhat különleges madarakkal is. Az immáron elkerített kis ligetben több mókus- és madáretető, sőt fürdető, sünilak, és még rovarhotel is található. A természet szerelmeseinek, és a szürke, hétköznapi rohanásból kitörni vágyóknak is jó szívvel ajánljuk!

Rendhagyó története van a Mókaligetnek, a főváros Mókusparkjának

Ez az első mókuspark a fővárosban, de a különlegessége nemcsak egyediségében rejlik. A helyet az újpesti önkormányzat és az állatmentő liga álmodta meg, Laci bácsi eredeti ötlete alapján. Laci bácsi mókusokat etetett, méghozzá diótörmelékkel. Észrevette, hogy mekkora örömöt okoz ezzel az iskolába tartó kisgyerekeknek, ezért hobbiját a mai napig nem hagyta abba. Még nevet is adott a mókusoknak! Viszont sajnálatosan vaddisznó általi rongálás történt a területen, amit a vadkamerák segítségével figyeltek meg – ezért a környék lekerítésére lett szükség, aminek köszönhetjük a mostani Mókaliget Mókus- és Madárparkot. Nézzétek meg az erről szóló szívmelengető videót, amit Bedő Kata alpolgármester tett közzé a Facebookon.

hirdetes

Milyen állatok találhatóak meg a Mókaliget területén?

Meglepő, de Budapest határain belül is rengeteg különböző faj él, nemcsak mókusok, hanem különleges madarak is. A Mókaligetben készítettek a látogatók számára egy információs táblát az itt szemügyre vehető fajokról, amelyek QR-kóddal vannak ellátva. Ezeket beolvasva okos telefonunkkal a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapjáról kaphatunk részletes információt a madarakról. Egy igazán kis jó közösségi teret hoztak létre, amit nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek is élvezhetnek. Akár még eledelt is hozhatsz az állatoknak (arra viszont megkérnek, hogy ne konyhai maradék legyen ez, hanem például dió), vagy egy padon üldögélve hallgathatod a természet neszeit, miközben mókusokat is láthatsz.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Szabadtéri Játékok

Szegedi Szabadtéri Játékok: 1930-ban kezdte meg a „működését” Magyarország... Tovább

A hollóházi porcelán

A hollóházi porcelán: A Hollóházi Porcelángyár 1777-ben alakult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Belföld Érdekességek Ételek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!