hirdetes

A MOL is kéz- és felületfertőtlenítő gyártásba kezdett

SzSz

A MOL almásfüzitői gyárában saját gyártású kéz- és felületfertőlenítőket kezdett készíteni, ezzel segítve a hiánycikk pótlását a magyar piacon.

A MOL is kéz- és felületfertőtlenítő gyártásba kezdett

A Mol Magyarország vállalatcsoporthoz tartozó Mol Lub Kft., amely kenőanyagok gyártásával foglalkozik, megkezdte a hiánycikknek számító kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. A cég a koronavírus elleni védekezést szeretné elősegíteni, emiatt állította át alműsfüzitői üzemének egyik gyártósorát a fertőtlenítők gyártására. A gyártósoron eddig szélvédőfolyadékokat gyártottak, azonban két hét alatt átalakították, így már a nap 24 órájában fertőtlenítőket gyártanak. 

Már több intézmény ellátást kapott

A cégnél folyamatosan, három műszaban dolgoznak a munkavállalók, így naponta körülbelül 50 000 liter mennyiségű fertőtlenítőt állítanak elő. A Mol így jelentősen segíthet a koronavírus terjedésének megállításában, és a higiéniai hiánycikkek pótlásában. A Mol-nál a fertőtlenítőket a WHO által kiadott receptúra alapján készítik, amelyeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ a járvány miatt rendkívül gyorsan bevizsgált és jóváhagyta. 

hirdetes

A Mol Lub legyártott termékeinek első adagját leszállította olyan állami intézményeknek, amelyek kiemelt fontossággal bírnak a járvány idején. Ilyen intézmények a kórházak, hulladékkezelők és a közüzemek. A termelés azóta folyamatosan növekszik, ezáltal az ellátás folyamatos, így a fertőtlenítők hiányának problémája megszűnhet. 

A lakosságban történő pótlást is szeretnék mielőbb megkezdeni

A Mol célja az lenne, hogy a kiskereskedelembe is minél hamarabb eljuttathassák termékeiket, ezáltal a lakosság is hozzáférhetne a fertőtlenítőkhöz. Ezzel óriási lehetőséget nyújtanának a lakosság számára, hiszen nem csak a kórházakban rendkívüli hiánycikk, de a patikákban, élelmiszerboltokban, drogériákban, szupermarketekben már egy jó ideje nem igazán juthatunk hozzá kézfertőtlenítőkhöz. 

A termékeket egyelőre 2 literes kiszerelésben gyártják, amelyeket műanyag flakonokba töltenek, azonban a Mol Lub áprilistól megkezdené a kisebb kiszerelések gyártását, ezzel elkezdve a kiskereskedelemi piacra való felkészülést. Áprilistól Szlovákiában és Horvátországban is megkezdik a fertőtlenítők gyártását, ezzel segítve az ottaniaknak a koronavírus járvány megfékezését. 

hirdetes

Valahogy segíteni szerettek volna

A Mol elnök-vezérigazgatója Hernádi Zsolt kiemelte, hogy nem csak hazánkban hiánycikk a fertőtlenítőszer, amely pedig az egyik legfontosabb eszköz lenne jelenleg a járvány elleni védekezésben. Emiatt szerettek volna ilyen formában hozzájárulni a járvány elleni védelemhez, így a magyar kormánnyal egyeztetve kezdték el a fertőtlenítő termékek kiszállítási rendszerének kidolgozását. 

Hernádi Zsolt közleményében azt is kifejtette, hogy rendkívül gyorsan sikerült egyezkedni és átalakítani az almásfüzitői gyártósort, így bízik benne, hogy az itt előállított kézfertőtlenítők valóban segítséget fognak nyújtani a járvány elleni védekezésben. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Széchenyi fürdő

Széchenyi fürdő: A Széchenyi gyógyfürdő, Budapest és egyben Európa legnagyobb... Tovább

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Magyar Mezőgazdasági Múzeum: Budapest egyik legjelentősebb múzeuma a főváros XIV.... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!