notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így nézett ki Mona Lisa élőben!

hirdetes

Így nézett ki Mona Lisa élőben!

Lemon.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy digitális művészeti projektben négy híres festményt is újjá alakítottak képpé, és kiderült, hogyan is néztek ki élőben a festmények szereplői! Így fény derült arra is, hogy milyen volt Mona Lisa élőben, nézd meg te is!

Így nézett ki Mona Lisa élőben!

 

Egy digitális művészeti projektben négy híres festményt alkottak újjá foto realisztikus képpé, így kiderült, hogy nézhetett ki élőben Leonardo da Vinci Mona Lisája, Thomas Gainsborough A kékruhás fiúja, illetve Raffaello és Rembrandt önarcképei. A képeken egyenként 36 órán át egy  fotós, egy stylist, egy sminkmester és egy digitális művész dolgozott együtt.

 

A projektet vezető digitális művész, Quentin Devine így nyilatkozott Mona Lisáról: “Az emberek évszázadok óta tanakodnak Mona Lisa kétértelmű arckifejezésén. Vajon mosolygott vagy fintorgott? A projekt alapján kiderült, hogy tényleg mosoly látható az arcán, és valószínűleg szebb is volt, mint ami a festményről kivehető”. A következő oldalon megnézheted te is élőben Mona Lisát! 

 

Így nézett ki Mona Lisa élőben!

 

  • A leggyakoribb vélekedés szerint a kép del Giocondo feleségét, Lisát ábrázolja, amit tények is igazolnak. Azt viszont kevesebben tudják, hogy Lisának volt egy házasságon kívüli gyermeke - nagyapja azért adta hozzá Giocondo-hoz, hogy a szégyent elkerülje (azt is tudjuk, hogy Giocondonak Lisa előtt volt egy felesége aki Lisa anyjának testvére volt) - aki mindössze egy délutánt ért meg, s apja nem is tudott róla soha. Hogy ki volt az apja? Egy Medici!
  • hirdetes
  • Dr. Lillian Schwartz szerint a kép egy önarckép, maga Leonardo da Vinci női ruhában. Digitális elemzése során szinte teljes egyezést fedezett fel Leonardo önmagáról rajzolt képei és a Mona Lisa között. Elméletének kritikusai szerint a hasonlóság oka az, hogy ugyanaz a személy, ugyanabban a stílusban dolgozott. Az sem bizonyított, hogy az önarckép valóban önarckép.
  • Maike Vogt-Lüerssen amellett érvel, hogy a nő a rejtélyes mosoly mögött Aragóniai Izabella, Milánó hercegnéje. Leonardo tizenegy évig dolgozott a hercegi udvarnak. Vogt-Lüerssen szerint Mona Lisa sötétzöld szemei a Visconti-Sforza családhoz tartozását jelzik.

 

A rejtély 2008 januárjában oldódott meg. A képen Lisa Gherardini, Francesco del Giocondo firenzei selyemkereskedő felesége látható. A kutatók a Heidelbergi Egyetem gyűjteményében találtak rá a bizonyítékra. A feljegyzést 1503 októberében a művész egyik ismerőse, Agostino Vespucci készítette egy a Cicero leveleit tartalmazó kötet margójára. A feljegyzés arról tanúskodik, hogy a művész egyszerre három képén dolgozott, közülük egyik Lisa del Giocondo portréja.

 

Silvano Vietri régész és munkatársai három, nagyjából egykorú nő földi maradványaira bukkantak abban a kolostorban, ahová Lisa a férje halála után beköltözött. 2013-ban DNS-mintát vettek Lisa fiától. Ha a minta a három nő közül valamelyik rokona a fiúnak, tudni fogjuk, hogy ki volt az igazi Mona Lisa. Most pedig nézzük, hogyan is nézett ki Mona Lisa élőben, a következő oldalon megtalálhatod a szuper videót! 

 

Így nézett ki Mona Lisa élőben!

 

 

Így nézett ki Mona Lisa élőben!

Thomas Gainsborough A kékruhás fiú

 

Rembrandt

 

Raffaello

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
150 464
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
150 464
Közösség

Szótár

Jánoshegy

 A János-hegy a Budai-hegység negyedik legmagasabb csúcsa, egyben Budapest legmagasabb... Tovább

Villányi borvidék

Villányi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike.  A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 153

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek