hirdetes

Csodás szálloda épült az egykori kolostor helyén!

ZH
Frissítve: 2024.05.05
Frissítette: ZH

Az olaszországi Amalfi part évről-évre kedvelt turistacélpont, de egy szálloda a sok közül felettébb kitűnik Amalfi és Positano között! Ismerd meg az olasz Monastero Santa Rosa nevű szállodát, az Amalfi part különlegességét!

Monastero Santa Rosa

Monastero Santa Rosa – A kolostorból lett szálloda


A 17. században épült az épület, amely eredetileg egy domonkos kolostorként szolgált. Amalfi és Positano között egy kicsi és meghitt halászfaluba ereszkedő szikla hegycsúcsán helyezkedik el, ahonnan a már a kilátás is lélegzetelállító. Az egykori kolostor teljesen beleolvadt a hegybe, hiszen, ugyanazon kövekből épült, mint amelyek a hegy alkotóelemét alkotják, így színei is megegyeznek. A tökéletes beolvadást csak egy valami töri meg, ami nem más, mint a felelősen gondozott pázsitot elborító élénksárgában tarkázott citromfák. A citromfák között ősszel még gránátalmát is szedhetünk a pompás kertben.


A hotel története


A hotel tulajdonosa az átalakítás során igyekezett megőrizni az egykori kolostor múltját, így több szimbolikus elemet megtartottak, például azt a csengőt is, amellyel egykoron a látogatók jelezték, hogy  adományt hoztak a kolostorba az ott élő apácák számára, valamint a forgókapu is fennmaradt a bejáratnál, ahol pedig az apácák viszonozták a szivességet a frissen sült ricottával töltött péksüteményekkel, amit természetesen egy ősrégi recept alapján tökéletesítettek.

hirdetes

#https://www.instagram.com/reel/CfHRfhBDjTt/#

A hotelben ezt a helyet jelenleg italok felszolgálására alkalmazzák a szállóvendégek számára, de ami igazán érdekes, hogy egy régi gyóntatófülke is megmaradt a helyszínen, ami megtartotta eredeti funkcióját, így akik szeretnének megszabadulni lelki terheiktől, azt itt megtehetik.

A hotel tulajdonosa, Bianca Sharma először 2000-ben pillantotta meg az ingatlant egy olaszországi nyaralás során a fiaival, és az épület azonnal magával ragadta, amiben az elhelyezkedés és az Amalfi-partra nyíló kilátás csak sokban hozzásegített a döntéséhez, hogy megvásárolja az üresen álló épületet. Ezután több, mint egy évtizedig felújítások zajlottak a területen, majd 2012-ben sikeresen megnyitotta szállodáját.

hirdetes

A tulajdonos elmondása szerint, rendkívül fontosnak tartotta a kolostor régi bájának megőrzését, így szorosan együttműködött a helyi építészekkel és mérnökökkel, valamint az örökségvédelmi hatóságokkal, hogy az ingatlan egykori szépségét és integritását ne bolygassák fel a felújítások során. Az apácák egykori szobáinak autentikus, boltíves mennyezetét és ablakait is meg tudták tartani, amelyekből mára egy 20 szobás és egy lakosztályos hotel varázsolódott. 

Az egykori kolostorban rengeteg kényelmi szolgáltatás várja a vendégeket és az étterem is Michelin-csillagos! Nem csoda, hogy egyetlen itt töltött éjszaka többe kerül, mint 300 ezer forint!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zsolnay porcelán

Zsolnay porcelán: Hungarikum. A Zsolnay márkanév a hagyomány, az egyediség, a művészi érték... Tovább

Dinamó

Dinamó: az egyik legismertebb magyar találmány. Dinamónak nevezzük azokat a villamos gépeket,... Tovább

Tovább a lexikonra
Európa Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!