notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Dolgok mosógép választásnál

hirdetes

Ezeket érdemes tudni, ha mosógépet választunk

Korábban több évtizedes élettartamot vártunk a mosógépektől, a ma megvásárolható gépeket azonban 8-10 évre tervezik. A rövidebb élettartam azonban nem jelenti azt, hogy ne kellene kiemelt figyelmet fordítanunk a kiválasztásra, Sőt, épp ellenkezőleg…

Fontos dolgok mosógép választás előtt

A mosógép talán az egyetlen olyan háztartási nagygépünk, amely esetében a méretet kell elsőként megemlíteni. A mosógépnek be kell férnie oda, ahova szánjuk, ráadásul az ajtaját is ki kell tudnunk nyitni, hogy a ruhákat bepakolhassuk vagy épp kiszedhessük belőle. Rengeteg lakásban a fürdőszoba igencsak szűkös térrel rendelkezik, így egyáltalán nem mindegy, milyen gépet választunk. 

 

A legkisebb fürdőszobák esetén is megfelelő választást jelenthetnek a felültöltős mosógépek, amelyek nem csak kisebb helyet foglalnak, de az ajtónyitásuk sem ütközhet problémába - hacsak nem szeretnék polc alá helyezni őket. Ugyanakkor meg kell említeni a hátrányos tulajdonságaikat is. A működési sajátosságukból adódóan magasabb az energiaigényük; rendszerint több villamos energiát és mosószert használnak a „hagyományos” elöltöltős társaiknál. Emiatt rendszerint azt mondhatjuk, amennyiben rendelkezésre áll elegendő szabad terület, érdemes előnyben részesíteni az elöltöltős gépeket. 

hirdetes

 

Kiemelt jelentőséggel bírhat a dobkapacitás kérdése is. Nem létezik általános szabály arra vonatkozóan, mekkorát érdemes választanunk, hiszen a személyes igényeink határozzák meg a döntésünket. Ha túl kicsit választunk, többszöri alkalommal tudjuk tisztára mosni a ruháinkat, ha pedig túl nagy dobkapacitás mellett döntöttünk, féltölteteket kényszerülünk mosni.

 

Mindkét esetben energiaveszteséget szenvedünk el, ezért érdemes a korábbi tapasztalatainkra hagyatkozni. Persze azt is meg kell említeni, hogy ma már léteznek súlyautomatikával ellátott mosógépet, amelyek a töltet nagyságától függően képesek szabályozni a felhasznált víz és mosószer mennyiségé, ennek megfelelően a melegítésre használt villamos energián is spórolhatunk.

hirdetes

 

Ettől függetlenül figyelmet kell fordítanunk az energiaosztályra is. Minél több plusz sorakozik az „A” jelzés mögött, a készülékünk annál energiatakarékosabb. Érdemes gazdaságosabb gépet választani, még abban az esetben is, ha ezek némileg drágábbak; a befektetés hamar meg fog térülni.

 

Sokak számára fontos lehet a centrifuga maximális sebessége. Minél nagyobb sebességre képes, annál szárazabb állapotban emelhetjük ki a ruháinkat a gépből. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a nagysebességű centrifugálás akár tönkre is teheti a legérzékenyebb ruhadarabjainkat. Emellett érdemes figyelni a zajszintre is - normál működés és centrifugálás közben is -, különösen abban az esetben, ha a gépet az életterünkben helyeznénk el.

 

Egy-egy minőségi gépért gyakran borsos árat kell fizetnünk, a kiváló energiahatékonyságuknak köszönhetően azonban rendszerint megtérülő befektetést jelentenek. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzeszköz, ismerjük meg a Minikölcsön kisösszegű kölcsönét, amely normál ajánlat esetén 24,9% THM mellett, expressz igénylés esetén pedig 0% THM-mel, külön díj megfizetésével vehető igénybe.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
51 146
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 074 438
Közösség

Szótár

Kőszegi vár

Kőszegi vár: Az ország legnyugatibb vára, mely Kőszeg történelmi hangulatú óvárosában... Tovább

Tapolcai tavasbarlang

Tapolcai tavasbarlang: országunk első számú különlegességei közt lehet emlegetni. Nem volt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 4.5

Érdekességek