hirdetes

Mozart Planet koncertsorozat augusztusban a Balatonnál

VN

Idén is megrendezi Mozart Planet elnevezésű ingyenes koncertsorozatot a Concerto Budapest, amely augusztus 24. és 26. között nyolc balatoni helyszínen várja a közönséget.

Mozart Planet balatoni koncertek 2023

Több ingyenes koncert is lesz a Balatonnál, Mozart műveiből

A Concerto Budapest idén Fonyódon, Balatonszemesen, Balatonkeresztúron, Balatonalmádiban, Balatonbogláron, Vászolyban, Balatonföldváron és Keszthelyen ad Mozart műveiből két zenekari és hat kamarazenei előadást - olvasható a zenekar MTI-hez eljutatott tájékoztatójában. Augusztus 24-én, a Fonyódi Művelődési Központban, este pedig a balatonkeresztúri Szent Kereszt templomban A varázsfuvola nyitánya, Mozart F-dúr divertimentója, Mozart c-moll adagiója és rondója, valamint Mozart D-dúr fuvolanégyese hallható. Közreműködik Kaczander Orsolya fuvolaművész, Ella Dániel oboaművész, Keller András és Berentés Zsuzsanna hegedűművészek, valamint Szomor-Mekis Janka brácsaművész, Karasszon Eszter csellóművész és Lenka Petrovic hárfaművész.
   

hirdetes

Nagyszerű művészek játszanak a balatoni koncerteken

Balatonszemesen, a Baptista Imaházban és Balatonalmádiban, a Szent Ignác templomban Mozart F-dúr oboanégyes, Mozart Klarinétötös és Mozart B-dúr divertimento című művei szerepelnek a programban. Közreműködnek Rózsa Gerda, Horváth Béla oboán, Klenyán Csaba klarinéton, Mohai Bálint fagotton, Környei Zsófia és Kakutani Satoko hegedűn, valamint Móré László brácsáművész és Aranyos János csellóművész.
   

Több nap is lesznek ingyenes balatoni koncertek

hirdetes

Augusztus 25-én Balatonbogláron, a Varga Béla Városi Művelődési Házban zenekari koncertet ad a Concerto Budapest Horváth Béla oboaművész közreműködésével, vezényel Keller András. Ugyanezen a napon a zenekar kamarakoncertet tart Vászolyban, a Szent Jakab-templomban. Hegedűn közreműködik Miranda Liu és Kakutani Satoko, brácsán Móré László, csellón Aranyos János, bőgőn Illés László játszik.
   

Tihanyban is lesz ingyenes koncert

Augusztus 26-án a zenekar Balatonföldváron, a Bajor Gizi Közösségi Házban lép fel, később Keszthelyen, a Kis Szent Teréz plébánián. A koncerteket megelőzően a Concerto Budapest augusztus 17-én a Harmónia a vizek felett - IV. Bencés Zenei Ünnep részeként a Tihanyi Bencés Apátságban ad ingyenes koncertet, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként. A koncerten Mozart három mesterműve: a G-dúr hegedűverseny, a C-dúr oboaverseny és a g-moll szimfónia hangzik el Keller András vezényletével. Közreműködik Környei Zsófia hegedűművész és Horváth Béla oboaművész.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark: Az Alföld egyik legnépszerűbb idegenforgalmi... Tovább

Cseszneki vár

 A cseszneki vár a Bakony hegységben, a Győr és Zirc közötti 82-es főút mellett,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!