hirdetes

Négy nap mozi – filmfesztivál idén is a Balaton partján

TK
Szabadtéri mozizás

Elődje, a Magyar Filmszemle, Magyar Filmhét, majd a Magyar Mozgókép Szemle is ehhez a csodás régióhoz köthető, melynek legutóbbi eseménye a már említett Veszprém-Balaton Filmpiknik, mely elődjeivel egyetemben, nagy sikerrel lett megrendezve. Utóbbi a nyári, felszabadult, vízparti életérzést kívánta ötvözni. 


A Veszprém-Balaton Filmpiknik tavalyi arca László Anna volt, a FOMO egyik tehetséges, fiatal főszereplője, aki így indokolta, miért vállalta el szívesen ezt a megtiszteltetést: „A magyar filmek mindig is különleges helyet foglaltak el a szívemben, de főleg az utóbbi néhány évben eszméletlen nagy büszkeséggel tölt el mennyi rangos díjjal lettünk gazdagabbak. A magyar filmek nézésekor mindig azt érzem, hogy egy közösség tagja vagyok, mi magyarok értjük egymás nyelvrendszerét, utalásait, igazán fontos, hogy olyan filmek készülnek, melyek a saját gyökerünkből nőnek ki.”

hirdetes


Magyar Mozgókép Fesztivál


Az elődjeinek szánt érdeklődést idén ezzel a fesztivállal igyekeznek kielégíteni. Az érdeklődök tehát friss magyar filmekkel, szabadtéri vetítéssel, nemzetközi fesztiváldíjas és népszerű közönségfilmek premierjével, közönségtalálkozókkal, sztárokkal, ifjúsági- és gyermekprogramokkal, kiállításokkal, koncertekkel, klasszikusokkal, valamint gasztronómiai programokkal találkozhatnak. 


Mindezen a Balaton csodás környezetében, a friss levegőn vehetnek részt a filmek, és alkotóik iránt nyitott személyek.


A Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program szervezői, valamint a Nemzeti Filmintézet közösen gondolta újra a magyar film ünnepét. Az új fesztivál célja, hogy a szakma és közönsége találkozóhelyévé váljon, illetve minél több ember megismerhesse az aktuális legjobb játékfilmeket, dokumentumfilmeket, tévéfilmeket, animációs és kisjátékfilmeket, melyek hazánkban készültek, többnek biztosítva majd premiervetítését is.

hirdetes


A fesztivál záróünnepségén kerül sor a Magyar Mozgókép Díjak átadására.


Idén szintén Balatonfüred (mozi, Tagore sétány), Veszprém, illetve Balatomalmádi biztosít helyszint a fesztivál számára június 23-tól egészen 26-ig, bár az időponton, illetve a programokon a szervezők még változtathatnak.

Te szereted a magyar filmeket?


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mobilfal jelentése

A mobilfal egy olyan térelválasztó falrendszer, amely rugalmas teremelosztást teremt meg... Tovább

Rám-szakadék

Rám-szakadék: A Rám-szakadék Magyarország egyik kedvenc kirándulóhelye, mely a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!