hirdetes

Munka egyetem mellett? Tippek, ha nem szeretnél diákhitelt!

Főiskolára, egyetemre mész, de nem szeretnéd adóságokba verni magad? Mutatjuk, hogyan dolgozhatsz egyetem mellett, hogy megkeresd a pénzt szükségleteidre! 

Munka egyetem mellett

Napjainkban sajnos rengeteg fiatal kerül nehéz helyzetbe az anyagiak miatt, mikor pályaválasztásra kerül a sor. Bár néhány szerencsés támaszkodhat a családi háttérre, azonban a legtöbben ezt nem mondhatják el magukről – és bizony ők sem feltétlen szeretnék hitellel a nyakukban megkezdeni a nagybetűs Életet. 


Mindegy, hogy albérletre, az életre, vagy éppen a tandíjra  - esetleg mindháromra – kell a pénz, nem lesz könnyű dolgod a következő években, és hatalmas tisztelet jár érte, hogy bevállalod! De ha jól csinálod, annyit profitálhatsz belőle, hogy a későbbiek során triplán megtérül majd a munkád. 


Mutatjuk, milyen munkákat vállalhatsz egyetem mellett is, amelyből finanszírozhatod kiadásaid! 

Gyorsan tanulható szakmák, amelyekkel gyorsan el is helyezkedhetsz

Természetesen az ideális az lenne, ha azon a területen tudnál elhelyezkedni, munkát vállalni egyetem mellett, amelyet tanulsz – sajnos azonban ez a legtöbb szakról nem mondható el. Ha az általad választott szakma is ilyen tapasztalatot igényel, pénzt akár teljesen mással is kereshetsz: akár egyetem mellett, vagy még előtte is elvégezhetsz egy gyors tanfolyamot, mely olyan szakmát ad amivel pénzt kereshetsz az átmeneti időszakban. Íme néhány ilyen ötletbörzeként: 

hirdetes

Személy- és vagyonőr tanfolyam, biztonsági őr képzés

Előképzettség nélkül (érettségivel), 3.5 hónap alatt elvégezheted a vagyonőr képzést, amellyel szinte biztosan azonnal munkába is állhatsz. 


Előnye, hogy sok cég keres beugrós, részmunkaidős, vagy hétvégi munkavállalókat is erre a pozícióra, így szinte biztosan tudsz dolgozni egyetem mellett is ebben a szakmában. 


A Vagyonvédelmi Országos Kiképző Központ ráadásul részletfizetésre is ad lehetőséget a tanfolyammal kapcsolatban, amiről további részleteket ITT olvashatsz. 
 

ECDL tanfolyam

Ha egy kevésbé mozgalmas feladatkört szeretnél, amit akár otthonról is végezhetsz, az irodai környezetben kell körülnézned. Itt is számos adminisztrációs jellegű feladatra keresnek embert rendszeresen, ezért jó lehetőség lehet, ha egyetem mellett dolgoznál.
Az ECDL tanfolyam kiváló lehetőséget nyújt hogy kicsit jobban megismerd az informatikát, ráadásul nem csak munkát találhatsz vele, de a gyakorlatban, akár az iskolai életben is kamatoztathatod! 
 

Barista képzés

Ha inkább hétvégén dolgoznál az egyetem mellett, és szereted a pörgést, az éjszakai életet, akár baristának is elmehetsz. Bár sok helyen akár végzettség nélkül is felvesznek kisegítő pozícióba, sokkal jobb kereset és pozíció várhat egy rövid tanfolyam után – amely biztosítja, hogy profin végezd a feladatod. 

hirdetes

Valami másra gondoltál? Ilyen típusú szakmákat keress! 

Otthonról végezhető munkák 

Azok számára, akik kevésbé szeretik a pörgést, vagy kiszámíthatatlan az órarendjük, a rugalmas munkaidő és munkavégzési hely a legfontosabb. Az otthonról, számítógépen végezhető munkák ugyan a legtöbb esetben ezen a szinten még nem fizetnek túl jól, sokkal több időt tudsz rájuk fordítani. 

Részmunkaidőben, vagy hétvégén végezhető munkák

Ha nem riadsz meg a fix munkaidőtől, hétvégén vagy részmunkaidőben, órarendeden kívül is vállalhatsz munkát egyetem mellett.  Ebben az esetben azonban érdemes munkaadóddal előre egyeztetni, hogy mennyire tud rugalmas lenni egy-egy órarend változás, vagy vizsgaidőszak esetén! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Vígszínház

Vígszínház: a legnagyobb múltú, legnépszerűbb budapesti színházak egyike. Három... Tovább

Londoni 6:3

Londoni 6:3: Ez volt az a mérkőzés, mely meghatározta a magyar futball szerepét az 50-es... Tovább

Tovább a lexikonra