hirdetes

1500 Ft-ért felfedezhet az összes múzeumot, de siess, mert csak egyetlen éjszakád van rá!

VN

Nem viccelünk, tényleg felfedezheted szinte az összes múzeumot, és mindössze egy 1500 Ft-os karszagot kell vásárolnod hozzá, sőt még különlegesen izgalmas programokon is részt vehetsz, de tényleg nagyon sietned kell, mert egyetlen egy éjszakád lesz, hogy minden kincset szemügyre vegyél. Idén is szuper izgalmas programokkal vár a Múzeumok Éjszakája a Szent Iván éjéhez legközelebb eső szombaton, azaz június 26-án. 

Múzeumok éjszakája 2021 programok

Múzeumok Éjszakája 2021

Immáron 19. alkalommal szervezik meg a nagyszabású kulturális programot, amihez megszámolni is nehéz lenne, hogy idén is mennyi intézmény csatlakozott országszerte, túlnyomó részt a fővárosi intézmények vannak többségben, de a vidéki nagyvárosokban is bőven akadnak résztvevők. „Különleges alkalom lesz az idei rendezvény! Hiszen idén a Múzeumok Éjszakája lesz a világjárvány és a pandémia utáni újranyitást követő első országos jelentőségű kulturális esemény.”- mondta Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár. Nem is lehetne méltóbbképpen megnyitni ezt az újra nyitást. Június 26-án rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amelyen országszerte koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal várják a látogatókat.

„A szabadság szellője fog fújni aznap éjjel, hogy újra ki lehet mozdulni, múzeumba menni, élőben megcsodálni a műalkotásokat, tanulmányozni a technikai vívmányokat vagy a természettudományok felfedezéseit, átélni egy galéria csendjét, magunkba szívni a régi korokkal való találkozások szellemiségét és lelkiségét.”
hirdetes

Múzeumok Éjszakája Program

Eddig csaknem 250 intézmény regisztrált a nagyszabású programra. A Szent Iván napjához legközelebb eső szombaton kinyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.A pontos múzeumi kínálatról és az aktuális részvételi feltételekről a www.muzej.hu weboldalon olvashatók részletes információk. A Múzeumok éjszakája honlapján helyszín, időpont és programtípus szerint kereshetők az események, valamint mobilalkalmazás segíti a tájékozódást - áll a közleményben, amely szerint az esemény Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő egy hónapban érdekességekkel, információkkal, játékokkal készülnek.

Múzeumok Éjszakája tudnivalók

Ha most hallasz először erről a rendezvényről, akkor összeszedtünk neked egy kis segítsége, hogy hogyan is néz ki ez az egész dolog. Budapesten egységesen a felnőtt karszalag 1500 Ft-ba, a gyermek karszalag (érvényessége 6-18 éves kor között) 800 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. A vidéki intézmények belépőjegy információiról közvetlenül az intézményeknél van lehetőség tájékozódni. Mi tavalyelőtt belefutottunk több ingyenes vidéki programba is, úgyhogy érdemes szétnézni. Egyébként meg 1500 Ft is nagyon jutányos ár, gyakorlatilag egy mozibelépő áráért egy több izgalmas kulturális programon is részt lehet venni. A karszalaggal minden Budapesti helyszín látogatható, ezt online lehet megvásárolni, vagy 12-től a múzeumok jegypénztárjaiban. Az aktuális egészségügyi rendelet vonatkozik a Múzeumok Éjszakája programjainak látogatására is, lesznek szabadtéri kiállítások is. Friss infókért, kövessétek a hivatalos Facebook eseményt!

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A kőszívű ember fiai

A kőszívű ember fiai, Jókai Mór 1869-ben megjelent regénye, amelyben az író az... Tovább

Kerecsensólyom

Kerecsensólyom: Büszke madár, melyek közül nem egy Magyarországon él. A korábban vadászatok... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Történelem Utazás