hirdetes

Idén is színes programokkal vár a Múzeumok éjszakája!

ZH


Június 25-én a Múzeumok Éjszakáját már huszadik alkalommal rendezik meg országszerte, amelyen rengeteg izgalmas tárlatvezetésen, koncerteken és interaktív eseményeken vehetünk részt egészen hajnalig több mint 400 intézményben.
 

múzeumok éjszakája

Jubileumi Múzeumok Éjszakája


Idén már 20. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, ahol 431 intézmény több mint 2500 programjában vehetünk részt. Az esemény célja, hogy azoknak is felkeltsék az érdeklődését a múzeumok világa, a közgyűjtemények és kiállítóhelyek iránt, akik egyébként egyáltalán, vagy csak nagyon ritkán járnak múzeumba.


A Múzeumok Éjszakája a magyar kulturális intézményrendszer és a magyar kulturális kínálat méltán leghíresebb eseménye évről-évre. Eddig a legmagasabb látogatói számot még a vírus előtti évben sikerült elérni 2019-ben, amikor mintegy 400 ezren látogattak el a különböző helyszínekre és programokra. Idén mégbőségesebb programokkal készülnek a látogatók számára és az idei tematika az Újragondolt hagyományokat testesíti majd meg. A múzeumok mellett számos könyvtár, és levéltár is csatlakozik a rendezvényhez és a közösségi tereken több koncertet is szerveznek az intézmények, de lesznek a tematikához kapcsolódó tárlatvezetések is és több interaktív családi programon vehetünk részt, ahol még meglepetésekben is lehet részünk.

hirdetes

20. Múzeumok Éjszakája több helyszínen


Az egész rendezvény alatt a fővárosban egy kedvezményes jegy ellenében látogathatjuk meg az összes eseményt, amely mindössze 2200 forint a felnőtteknek, a gyerekeknek 6 éves kortól pedig 1000 forint.

hirdetes


Az idei rendezvény kiemelt helyszíne Szolnok lesz, ahol 23 intézményben várják változatos programokkal a a látogatókat és összesen több mint 150 programon vehetünk részt. Az esemény egy hagyományőrző hadibemutatóval veszi kezdetét, megnyílik a régészeti kiállítás a Damjanich-ban, több koncert, néprajzi előadás és játék lesz a terítéken.

A Magyar Zene Háza is csatlakozott


A nemrégiben nyitott Magyar Zene Háza is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programjaihoz, ahol a Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben című előadást, állandó zenetörténeti kiállítás megtekintése mellett a Hangdóm-vetítésein is részt vehetünk, valamint ki lehet próbálni a Hangtér interaktív installációit.

A részletes programokról tájékozódj az esemény Facebook oldaláról!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csokonai Vitéz Mihály

Csokonai Vitéz Mihály: Csokonai Vitéz Mihály költő. Csokonait a magyar irodalom egyik... Tovább

Pálvölgyi Barlang

Pálvölgyi Barlang A Pál-völgyi-barlangrendszer Magyarország leghosszabb barlangja. Fokozottan... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!