hirdetes

A magyar énekesnő különleges videója az egész világot bejárta! - Interjú NÁGI-val

LK

Nagy Brigitta különleges videója egyszerűen felrobbantotta az internetet. A hirtelen jött sikerről és további terveiről mesél a gyönyörű énekesnő.  

NÁGI interjú

Nagy Brigitta, azaz NÁGI egy igazán különleges videót töltött fel Facebook oldalára, amiben Michael Jackson They Don’t Care About Us című dalát énekli. A gyönyörű hangú énekesnő feldolgozása annyira különlegesre sikerült, hogy robbanásszerűen terjed az interneten, már több, mint kétmillióan látták. Egy interjú keretein belül mesélt arról, hogy hogyan kezdte pályafutását és mik a további tervei az énekléssek kapcsolatban. De először is hallgassuk meg együtt az említett dalt: 


 

Mesélj egy kicsit magadról, mikor kezdődött nálad a zene iránti szeretet?


“Nagy Brigitta vagyok, 22 éves. Hajdúböszörményben születtem és nőttem fel egy – szó szerint – Nagy családban, ugyanis 6-an vagyunk lánytestvérek, én vagyok a harmadik a sorban. Az évek során mindnyájan valamely művészeti ág rabjai lettünk, legnagyobb húgom például a tánc szerelmese, a kisebbikkel pedig egy duettet tervezgetünk, ugyanis ő is egy kis dalos pacsirta.  A zene gyerekkorunk óta folyamatosan jelen volt az életünkben: nagypapám hegedűművész, neki volt otthon egy kis zeneszobája, és mivel nagyon közel lakott hozzánk, rendszeresen ott tanyáztunk és pötyögtettük a hangszereit. Aztán általános iskolában kórusra jártam, 7. osztályban volt az első önálló fellépésem, a gimi évei alatt pedig több helyi zenekarban vendégeskedtem, énekeltem. Érettségi után költöztem Pestre, és kezdtem el tanulmányaimat a Kőbányai Zenei Stúdióban, ahol tavaly tavasszal végeztem, énekszakon.”

hirdetes
NÁGI interjú

Honnan ered a művészneved?


“A konzi közben volt lehetőségem óceánjáró hajón énekelni egy zenekarral, és az ottani személyzet a vezetéknevemen szólított, ami ugyebár angolul úgy hangzik, hogy „Nági” (rövid á-val ejtve). Megtetszett a csengése ennek a becenévnek, és miután hazajöttem, elmeséltem a barátaimnak, akik azóta így szólítanak. Sőt, még egy jelenséget is elneveztek, „nágizás”-nak hívják azt, amikor – az ő szavukkal élve – bájosan ügyetlenkedek, ami gyakran előfordul…smiley

 

Kik azok az énekesek, akik inspirálnak a munkád során? Milyen stílust képviselsz?  


“A Kőbányai Zenei Stúdióban nagyon sok műfajban kipróbálhattam magam, a soul, funk, blues, rhythm and blues stílusok állnak a legközelebb hozzám, nagy hatással volt és van rám Aretha Franklin, Otis Redding és Etta James, a populárisabb vonalról pedig Michael Jackson, Alicia Keys és Lianne La Havas nevét emelném ki. Nagyon szeretem továbbá a magyar előadók közül például a Quimby, a Hiperkarma, Presser Gábor, Gerendás Péter, Hajós András, Szabó Balázs, Noémo munkásságát, de szerencsére hosszú a lista, tudnám még sorolni.


Decemberben, karácsony előestéjén jelent meg első saját dalom, az Elfújtam, ami a párom és alkotótársam, Kovács Dániel szerzeménye. Nagyon szeretem az ilyen akusztikus, letisztultabb hangszerelést, úgy érzem, hogy a saját zenei világomat ez tükrözi a leginkább.”

hirdetes

Hogyan fogadtad a hirtelen jött sikert, amit a videód hozott neked?


“Meglepődtem, hogy ennyi emberhez eljutott, hiszen csak egy spontán délutáni kreatívkodás, örömzenélés lett videóra véve, amit leginkább önmagunk szórakoztatására készítettünk Danival. Természetesen nagyon jól esik a rengeteg pozitív visszajelzés, sok erőt ad.”

NÁGI interjú

Terveztek még hasonló feldolgozásokat készíteni?


Igen, tervezünk, mert nagyon szívesen ügyködünk, kísérletezgetünk. A következő videót szeretnénk még ezen a héten elkészíteni és feltölteni.

 

Mik a további terveid, céljaid?


“A hosszú távú cél, hogy minél több saját dal szülessen, és ezeket koncerteken is játszhassuk. A következő dalunkon már dolgozunk, reményeink szerint márciusban be is mutathatjuk. Mindeközben igyekszünk a facebook oldalt minél több zenés tartalommal megtölteni: ezért is készítjük a looper videókat, a duetteket Ya Ou barátunkkal, hamarosan jön az első zenekaros feldolgozásunk, amiben a legjobb barátnőmmel, Dósa Szelinával énekelek majd, és ahogy már említettem, a kishúgommal is szeretnék közösen előadni valamit a közeljövőben.”

NÁGI munkásságát ide kattintva tudod követni! Első saját dalát a következő oldalon hallgathatod meg! 

NÁGI interjú
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátraszentimre

Mátraszentimre: Legnagyobb hegységünk, a Mátra egyik legnagyobb településéről van szó... Tovább

Transzformátor

Transzformátor: az egyik leghíresebb magyar találmánynak számít, mind a mai napig. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar