A karácsonyi készülődést sem szabad túlzásba vinni, inkább figyeljetek egymásra.

Nagy családi karácsony – ugye tudod mi a lényeg?

Melinda Lantos
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

December 24-én délután a nagy sürgés-forgást, rohanást, készülődést végre felváltja a nyugalom. Minden és mindenki elcsendesedik. Amikor az utolsó fenyődísz is a helyére kerül, akkor – ha csak egy pillanatra is – szeretet költözik a szívekbe - még azok szívébe is, akik egyébként év közben nem sokat gondolnak arra, hogy bizony szeretnek és szeretve vannak. A terített karácsonyi asztal, a fenyő illata és a gyertyák fénye képes rávenni bennünket az igazi érzelmek átélésére.

Karácsonyi készülődés

Ajándékok a fa alatt

Hetekig keresgéljük a megfelelő ajándékokat szeretteinknek, mert igazán nagy örömet szeretnénk szerezni nekik. Rengeteg pénzt költünk el azért, hogy az év közben elszalasztott – egyébként pótolhatatlan időt, ajándékkal helyettesítsük, bízva abban, hogy ezzel a lelkiismeretünk megnyugszik. Vajon tényleg attól lesznek boldogok a gyerekek, ha méregdrága telefont, tabletet vagy X-boxot vásárolunk nekik? Igen… néhány órára biztosan. De aztán? Ugyanúgy visszatér a hatalmas űr, amit csak az együtt töltött idő tudna pótolni. Mire van tehát szüksége a családnak, de úgy igazából? Már meg is fejtettük ezt a hatalmas „titkot”: egymásra! Arra van szükségünk, hogy együtt legyünk, nevessünk, játsszunk és figyeljünk. Ha a rengeteg pénznek csak a felét költenénk arra, hogy kevesebb időt kelljen a háztartással foglalkozni, máris mindenki boldogabb lenne és a gyerekek is életre szóló élményekkel lennének gazdagabbak.

hirdetes

 

Megoldás – hogy az ünnep tényleg felejthetetlen legyen

Természetesen kell egy kis ajándék a fa alá, hiszen a meglepetés hozzátartozik az ünnephez. De ne töltsük a karácsony előtti időszakot (sőt, az ünnep jórészét) a konyhában! A társasjáték, a közös túrázás, vagy hógolyózás, szánkózás (persze ehhez hó sem árt) egy életre emlék marad nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is, míg a drága pénzen vásárolt játék néhány hét múlva már a többi között fog porosodni és a feledés homályába merülni.

hirdetes

 És ha már a főzés helyett hóembert építettünk, akkor további közös családi élményekkel gazdagíthatjuk a család minden tagját – mentjünk el egy kellemes, nem túl drága étterembe és örüljünk annak, hogy együtt vagyunk. Az Ypsilon Café igazi családias étterem, könnyen megközelíthető és gyerekbarát. És még a pénztárcánkba sem kell túl mélyen belenyúlni egy felejthetetlen karácsonyi ebédért.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Belföld

Szótár

Jagello ház

Jagello ház: A Jagelló-ház litván származású lengyel királyi dinasztia, melynek tagjai... Tovább

Farsang

Farsang: Télűző, hagyományőrző ünnep. Régen úgy tartották, hogy a farsang rendbontással,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes