hirdetes

Nagy családi karácsony – ugye tudod mi a lényeg?

Melinda Lantos

December 24-én délután a nagy sürgés-forgást, rohanást, készülődést végre felváltja a nyugalom. Minden és mindenki elcsendesedik. Amikor az utolsó fenyődísz is a helyére kerül, akkor – ha csak egy pillanatra is – szeretet költözik a szívekbe - még azok szívébe is, akik egyébként év közben nem sokat gondolnak arra, hogy bizony szeretnek és szeretve vannak. A terített karácsonyi asztal, a fenyő illata és a gyertyák fénye képes rávenni bennünket az igazi érzelmek átélésére.

Karácsonyi készülődés

Ajándékok a fa alatt

Hetekig keresgéljük a megfelelő ajándékokat szeretteinknek, mert igazán nagy örömet szeretnénk szerezni nekik. Rengeteg pénzt költünk el azért, hogy az év közben elszalasztott – egyébként pótolhatatlan időt, ajándékkal helyettesítsük, bízva abban, hogy ezzel a lelkiismeretünk megnyugszik. Vajon tényleg attól lesznek boldogok a gyerekek, ha méregdrága telefont, tabletet vagy X-boxot vásárolunk nekik? Igen… néhány órára biztosan. De aztán? Ugyanúgy visszatér a hatalmas űr, amit csak az együtt töltött idő tudna pótolni. Mire van tehát szüksége a családnak, de úgy igazából? Már meg is fejtettük ezt a hatalmas „titkot”: egymásra! Arra van szükségünk, hogy együtt legyünk, nevessünk, játsszunk és figyeljünk. Ha a rengeteg pénznek csak a felét költenénk arra, hogy kevesebb időt kelljen a háztartással foglalkozni, máris mindenki boldogabb lenne és a gyerekek is életre szóló élményekkel lennének gazdagabbak.

hirdetes

 

Megoldás – hogy az ünnep tényleg felejthetetlen legyen

hirdetes

Természetesen kell egy kis ajándék a fa alá, hiszen a meglepetés hozzátartozik az ünnephez. De ne töltsük a karácsony előtti időszakot (sőt, az ünnep jórészét) a konyhában! A társasjáték, a közös túrázás, vagy hógolyózás, szánkózás (persze ehhez hó sem árt) egy életre emlék marad nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is, míg a drága pénzen vásárolt játék néhány hét múlva már a többi között fog porosodni és a feledés homályába merülni.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

A Mikulás ünnep eredete

A Mikulás ünnep eredete: A Mikulás, akit Szent Miklósként is ismerünk, egy kis-ázsiai, Patara... Tovább

Dobos torta

Dobos torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A dobostorta megalkotója Dobos C.... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!