hirdetes

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Puskás Rékka
A gyerekeknek jó elfoglaltság az olvasás

6. J.K. Rowling: Harry Potter-sorozat

 

Nem ovisoknak, de 8-10 éveseknek már remek szórakozást nyújthatnak a Harry Potter sorozat kötetei, különösen az elsők, ahol hősei is még gyerekek. Én is kisiskolás voltam, mikor a szüleim felolvasták nekem az első két kötetet, a harmadikat már magamtól faltam be. Különösen jó, ha úgy olvassa valaki, hogy előtte nem látta a filmeket, mert a könyvekben sokkal több minden van leírva, ezeket pedig el kell képzelni, ami a vizualitást fejleszti.

 

7. Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék

 

Ez csak egy kiragadott könyv a sok remek Janikovszky mű közül, amelyek mind kiváló gyerekkönyvek. Ez az alkotás például arról szól, amit gyerek fejjel szeretnénk, de még nem biztos, hogy értünk. A főhős példákat mutat, mik azok a dolgok, amiket még nem szabad neki, de majd, ha ő lesz a szülő, biztosan csinálni fog. Vidám és tanulságos történet, ahogy az írónő többi könyve is. Óvodásoknak már bátran lehet olvasni.

hirdetes

 

8. Richard Scarry: Tesz-vesz város

 

hirdetes

Ez is inkább sorozat, nem egyetlen mesekönyv, később rajzfilm is készült belőle. Bemutatja a gyerekeknek a dolgok működését, mindezt egy nagyon kedves hangnemben, tele képekkel és tréfás feladatokkal (például van olyan könyv, ahol minden oldalon elbújt a tücsök, meg kell keresni). 3 éves kortól kiváló olvasmány, ami szórakoztat és fejleszt is egyben.

 

9. Kathleen Duey: Lódobogás – Katie és a musztáng

 

Ez egy négykötetes sorozat, ami a 9 éves árva Katie történetét meséli el, aki összebarátkozik egy musztánggal, megszelídíti, és együtt vágnak neki a hosszú és veszélyekkel teli útnak nyugatra egy karavánnal, hogy ott aztán új életet kezdhessenek. Megható mese a barátságról, a felnövésről, és hogy milyen veszélyeket rejtett az akkor még ismeretlen Vadnyugat. 8 éves kortól ajánlott az olvasása.

 

10. Michael Ende: A Sátánármányospokolikőrpuncspancslódítóbódítóka

 

A Végtelen Történet írójának ez a könyve két, kicsit szerencsétlenkedő állatról, egy kandúrról és egy varjúról szól, ahogy igyekeznek megakadályozni két gonosz varázslót, hogy bájitalukkal csupa rossz dolgot szabadítsanak a világra – és erre mindössze néhány órájuk van. Izgalmas, fordulatos, mégis könnyen olvasható könyv, ami remek kikapcsolódást biztosít elsősorban kisiskolások részére. A könyvből egyébként készült rajzfilmsorozat is, de az eredeti, írott mű olvasása sokkal élvezetesebb időtöltés. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdélyben. Tusnádfürdő... Tovább

A doroszlói viselet

A doroszlói viselet: nemzeti értékünknek számít a doroszlói viselet. A doroszlói népviselet... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar