hirdetes

Napfelkelte és horgászbot

Melinda Lantos

 

A horgászat mindenki számára más élményt jelent. Az igazi horgászok nagyon komolyan veszik ezt a sportot. Gyakorlott kezekkel, minden mozdulatsort előre átgondolva érik el legfőbb céljukat, vagyis az adott vízfelületen fellelhető legtermetesebb halat. Mások a csendesen várakozó horgászbot mellett élvezettel szemlélik a kora hajnali ébredező természetet és nem igazán tartják lényegesnek, hogy akad-e ma reggel valami a horgászbot végére.  

Horgászat vidéken

Csend, nyugalom, langyos szellő, napfelkelte a vízparton. Sokunknak nagyjából ennyit jelent a horgászat. Bár, ha jobban belegondolunk, ez nem kevés, maga a földi paradicsom. Persze szeretjük a nyüzsgést, a gyerekzsivajt a nagy baráti nevetéseket és a munkahelyi vitákat, de a hajnali nyugalomban a vízpartról szemlélni a napfelkeltét, az valami földöntúli boldogság. Olyan igazi flow-élmény.

Az úszós szerelék súlyozása és a csillogó víztükör nyugalma

hirdetes

Az igazi horgászok számára ez a tevékenység valódi művészet. Komoly munka és szakértelem szükségeltetik ahhoz, hogy a megfelelő méretű hal horogra akadjon. Ők nagy izgalommal és hozzáértő mozdulatokkal súlyozzák ki az úszós szereléket, várva, remélve az igazi nagy fogást. Csillogó szemmel magyarázzák nekünk a pergető bot és a spiccbot közötti különbséget és a horgászzsinór szakítószilárdságát - jegyzem meg, teljesen feleslegesen, mert a fent említett, horgászathoz kevésbé értő számára teljesen érdektelen dolgok ezek. Arra azért ügyelünk, hogy a magyarázat alatt a fejünket picit billentsük oldalra, ezzel jelezve feltétlen érdeklődésünket a téma iránt. Emellett nyugodtan figyeljük tovább a szemünk sarkából a víztükrön megcsillanó napsugarakat.  

hirdetes

Mindegy, hogy az élmény milyen jellegű – igazi horgászok vagyunk, vagy inkább csak élvezzük az ébredező természet szépségét és nyugalmát – a horgászat bármelyik hozzáállás mellett kivételes élményt nyújt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Július

Július: az év egyik legmelegebb hónapja, mikor is a népi hagyományok, a régies munkák,... Tovább

Luca napja

Luca napja:  Népszokások és babonák tömkelege kapcsolódik ehhez a naphoz.Luca napjához... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás
X
Kövess minket facebookon!