notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mindig jó dolog a természetben tölteni az időt. Például horgászattal, közben pedig a napfelkeltét bámulni

hirdetes

Napfelkelte és horgászbot

Melinda Lantos

 

A horgászat mindenki számára más élményt jelent. Az igazi horgászok nagyon komolyan veszik ezt a sportot. Gyakorlott kezekkel, minden mozdulatsort előre átgondolva érik el legfőbb céljukat, vagyis az adott vízfelületen fellelhető legtermetesebb halat. Mások a csendesen várakozó horgászbot mellett élvezettel szemlélik a kora hajnali ébredező természetet és nem igazán tartják lényegesnek, hogy akad-e ma reggel valami a horgászbot végére.  

Horgászat vidéken

 

Csend, nyugalom, langyos szellő, napfelkelte a vízparton. Sokunknak nagyjából ennyit jelent a horgászat. Bár, ha jobban belegondolunk, ez nem kevés, maga a földi paradicsom. Persze szeretjük a nyüzsgést, a gyerekzsivajt a nagy baráti nevetéseket és a munkahelyi vitákat, de a hajnali nyugalomban a vízpartról szemlélni a napfelkeltét, az valami földöntúli boldogság. Olyan igazi flow-élmény.

 

 

Az úszós szerelék súlyozása és a csillogó víztükör nyugalma

hirdetes

 

Az igazi horgászok számára ez a tevékenység valódi művészet. Komoly munka és szakértelem szükségeltetik ahhoz, hogy a megfelelő méretű hal horogra akadjon. Ők nagy izgalommal és hozzáértő mozdulatokkal súlyozzák ki az úszós szereléket, várva, remélve az igazi nagy fogást. Csillogó szemmel magyarázzák nekünk a pergető bot és a spiccbot közötti különbséget és a horgászzsinór szakítószilárdságát - jegyzem meg, teljesen feleslegesen, mert a fent említett, horgászathoz kevésbé értő számára teljesen érdektelen dolgok ezek. Arra azért ügyelünk, hogy a magyarázat alatt a fejünket picit billentsük oldalra, ezzel jelezve feltétlen érdeklődésünket a téma iránt. Emellett nyugodtan figyeljük tovább a szemünk sarkából a víztükrön megcsillanó napsugarakat.  

hirdetes

 

Mindegy, hogy az élmény milyen jellegű – igazi horgászok vagyunk, vagy inkább csak élvezzük az ébredező természet szépségét és nyugalmát – a horgászat bármelyik hozzáállás mellett kivételes élményt nyújt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
81 643
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 104 935
Közösség

Szótár

Csapatépítő tréning helyszín

A tréning helyszín kiválasztása fontos feladat, hiszen, mint minden eseménynél, ebben az... Tovább

Jáki templom

  Jáki templom: A jáki templom az egykori jáki bencés apátság monumentális... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 206

Átlagos értékelés: 4.9

Utazás