hirdetes

Tavaszköszöntő nárciszünnep a Dél-Dunántúlon

ZH

Alig vártuk, hogy a hosszú és hideg tél után beköszöntsön a tavasz. Nincs szebb ilyenkor mint, a gyönyörű tavaszi virágok nyílását figyelni és csodálni színpompás jelenlétüket, amivel lelkünket is megmelengetik. Idén egy csodálatos tavaszköszöntő programon vehetünk részt egy teljes áprilisi nap erejéig, ahol a nárciszok ezreivel üdvözlik a jó idő beköszöntét a Dél-Dunántúlon.

nárciszünnep

Tavaszköszöntő nárciszünnep 


Rippl-Rónai József egykori otthonában berendezett látogatóközpont lát minket vendégül a tavaszköszöntő nárciszünnepségre a Dél-Dunántúlon található Kaposváron. Az ünnepségre két éven keresztül nem került sor a pandémia miatt, de idén újra megnyitja kapuit a rendezvény a látogatók számára. A híres magyar, modern festőművész kedvenc virága a nárcisz volt, így mi mással készülnének az évről-évre megrendezésre kerülő, eme jeles nap alkalmával, mint nárciszokkal, az élete végéig lakhelyéül szolgáló Róma-villában.

hirdetes

Április 2-án 10 órától 18 óráig várják a látogatókat a Rippl-Rónai József Emlékház és Látogatóközpontba, ahova Kaposvár belvárosából a rómahegyi városrészbe ingyenes kisvonattal van lehetőségünk a helyszínre érkezni. A program ingyenes és minden korosztály számára ajánlott a változatos programok miatt.

A villa kertjét tizenötezer szál, napfényt idéző nárcisz díszíti, amik pompás látványban ékesítik a festőművész régi otthonát. A gyerekeket különböző kézműves foglalkozásokkal várják, például részt vehetnek selyemfestésen, élményfestésen, nemezelésen és agyagozáson, a felnőtteket pedig pálinka. és palacsintakóstolóval várják egy oldtimer kiállítás és fotószínház keretein belül. A programok között lesz még egy divatbemutató, ahol Lovász Márta divattervező csodás ruhakölteményeit láthatjuk, meghallgathatjuk Sarkadi Kiss János színművész élménybeszámolóját, valamint a Barackmag és Kultúr Találka ad majd koncertet.

hirdetes

nárciszünnep 2022

Rippl-Rónai József Emlékház és Látogatóközpont pontos címe: 7400 Kaposvár, Fodor József utca 35.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gönc Árpád

Gönc Árpád: a modernkori Magyarország elnöke, aki két cikluson keresztül gyakorolta a... Tovább

Kakaóscsiga

Kakaóscsiga: Nyugodtan lehet azt mondani a kakaós csigáról, hogy sokak nagy kedvence,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!