hirdetes

Ne válogassunk, örüljünk annak, hogy vezetjük az átoltottságot az EU-ban!

Bettina

Biztos, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy válogathatunk?

melyik oltást válasszam?

A baj csak az, hogy nincs békeidő jelenleg!

A megkérdezett háziorvosok hangsúlyozták, hogy csak a saját praxisukban tapasztaltakról beszélnek. Ők sem tudják, hogy az elmondottakat mennyire lehet általánosítani. Nyilatkozott név nélkül egy  XI. kerületben praktizáló háziorvos aki arról beszélt, hogy a fiatalabb korosztály szinte csak a Pfizert hajlandók elfogadni.

„Emiatt nem tudok haragudni rájuk, én is azt kaptam mint orvos, és egyébként egy ideális helyzetben én is azt választanám. A baj csak az, hogy nem békeidő van. Nem értik meg az emberek, hogy nem egy szokványos helyzetben vagyunk, hanem háborúban, ahol tömegével halnak az emberek, ezért nem jó, ha válogatnak és várakoznak” – mondta.

„A Pfizerre a legkönnyebb összegyűjteni az embereket, ott – mondjuk – 70 embert egy óra alatt össze lehet szedni. Szinte senki nem mondja azt, hogy nem kéri, többnyire még örülnek is, ha ezzel hívjuk őket” 

hirdetes

A keleti vakcinákra már más a helyzet: „Ezeknél főként attól tartanak, hogy nem utazhatnak majd Nyugatra, mert a többi uniós ország nem fogja elfogadni azokat, akiket olyan vakcinákkal oltottak, amiket nem engedélyezett az EMA. Kínait már régóta nem kaptunk, de ha a Szputnyikkal hívjuk fel az embereket, akkor sokan mondják, hogy a rokonaikhoz vagy kint dolgozó, kint tanuló családtagjukhoz, esetleg nyaralás miatt szeretnének majd utazni, ezért inkább nem kérik az orosz vakcinát” nyilatkozta az orvos.

De arról is beszélt, hogy szerinte indokolatlan Pfizerre várás miatt számíthatunk arra is, hogy meg fog torpanni az oltási kampány haladása, ami oda is vezethet, hogy Magyarország már nem lesz vezető az átoltottságok terén, ha a fiatalok nem fogadják el a másikfajta oltást. Nyilatkozta továbbá az orvos, hogy;  „nem tudunk majd mindenkit ezzel oltani. Sokan várnak a Pfizerre, a vírus viszont nem vár semmire, annak el fog majd indulni a negyedik hulláma is valamikor”.

hirdetes

Indokolatlanul félnek az AstraZeneca oltástól!

Az Európai Gyógyszerügynökség azt is hangsúlyozta, hogy nagyon ritka jelenségről van szó amikor arról beszélnek, hogy az AstraZeneca veszélyes, mivel a vakcina haszna továbbra is messze meghaladja az ezzel járó kockázatot.

Érdemes megjegyezni, hogy az AstraZeneca-vakcinával összefüggésbe hozott trombózisos esetek nagyon ritkák, sokkal ritkábbak, mint az, hogy valaki beoltatlanul elkapja a koronavírust, és súlyos betegség alakul ki nála.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Villanymotor

Villanymotor: A villanymotor olyan villamos gép, amely az elektromágneses indukció elvén az... Tovább

Tagore sétány

Tagore sétány: Balatonfüred leghíresebb része, évente sok százezer turista látogatja meg.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!