hirdetes

Korán sincsen vége a nyárnak: 40 fok is lehet a héten

VN

Apukám mindig azt szokta mondani, hogy augusztus 20. után már vége van a nyárnak, vele együtt a nagy melegnek, addig viszont kitartást mindenkinek, mert lesz még kánikula! Gatyákat felkötni, mert bizony 40 fokot is megütheti a hőmérő! Mutatjuk az OMSZ pontos előrejelzését a hétre!

Heti időjárás előrejelzés

Várható időjárás hétfőn

A fátyol és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Az Északi-középhegység térségében, a Tiszántúlon, valamint a nyugati határ mentén alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 30 és 36, késő este 21 és 27 fok között várható. Estére a  gomolyfelhők összeesnek, többnyire kiderül az ég, de - elsősorban a keleti megyékben - maradhatnak felhősebb körzetek. A záporok, zivatarok az éjféli órákra mindenütt lecsengenek. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, Sopron térségében az éjszaka második felében megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb lehet.

Várható időjárás kedden

Napos idő várható fátyol- és erőteljes gomolyfelhő-képződéssel. Záporok, zivatarok elszórtan alakulhatnak ki. A nyugatias szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Napos idő várható, főleg az északkeleti megyékben, illetve az Alpokalján helyenként gomolyfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, de az északkeleti megyékben nem kizárt egy-egy zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között valószínű.

Várható időjárás csütörtökön 

Túlnyomóan napos idő várható kevés gomolyfelhővel, majd egyre több fátyolfelhővel. Csapadéknak kicsi az esélye. A délnyugati, déli szél a Dunántúlon sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Nyugat felől vastagabb felhősávok vonulhatnak kelet felé, emellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is lehet. Összességében több helyen van esély záporra, zivatarra - szünetekkel, akár több hullámban -, ugyanakkor maradhatnak száraz körzetek is. A délnyugati szél megerősödik, helyenként zivatartól függetlenül is viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 37 fok között várható, de az Alföldön helyenként 38, 40 fok is lehet, intenzív zivatarban pedig jelentősen lehűlhet a levegő.

Várható időjárás szombaton

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, az ország középső részein viharos széllökések is valószínűek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 32 fok között alakul.

Várható időjárás vasárnap

Felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, csak helyenként valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél még többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 31 fok között alakul.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kodály-módszer

Kodály-módszer: A Kodály-módszer egy zenepedagógiai koncepció, ami Kodály Zoltán... Tovább

Balatoni konferenciahotel

Ha egy tökéletes konferenciahelyszín keresünk, egy balatoni konferenciahotel mindig jó... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás