Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Sz.F.
hirdetes

Sokunk számára talán fel sem tűnik, de ékes anyanyelvünk a világ legnehezebbjei közé tartozik. Ezt a tényt a Foreign Service Institute (FSI), az Egyesült Államok külföldi képzéséért felelős intézete is megerősítette.

Hivatalosan is a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve

Az intézet az alapján rangsorolja nehézségi kategóriákba a nyelveket, hogy milyen sok időbe telik egy angol anyanyelvűnek megtanulnia azokat. Persze a listán nem szerepel az összes ma létező nyelv – az intézet azokra a nyelvekre koncentrál, amiket nemzeti szinten is szokás használni, például diplomatikus kommunikáció céljából. Az első, pontosabban a 0. kategóriába csak az angol nyelv tartozik, hiszen ezt egy angol anyanyelvűnek nem kell külön megtanulnia.

 

Ezt követi az I. kategória, ami az „Angolhoz közel álló nyelveket” tartalmazza. Ezeket a nyelveket elméletileg egy diplomata 24 hét (tehát közel fél év) leforgása alatt képes elsajátítani, persze rendkívül intenzív tanulás mellett. Ide tartozik az olasz, a holland, az afrikaans (a holland egyik származéknyelve), illetve néhány a germán és újlatin nyelvek közül is.

hirdetes

 

A II. kategóriás nyelvekhez több mint 30 hétre van szüksége egy angol anyanyelvűnek. Ez a kategória egyetlen nyelvet tartalmaz, mégpedig a németet. Az angolhoz való hasonlóságai ellenére mert összetettebb nyelvtani szerkezete miatt a német nehezebbnek bizonyul az I. kategóriás nyelveknél. A III. kategóriába az indonéz, a maláj és a szuahéli nyelvek kerültek. Az FSI szerint nagyjából 36 hét, azaz 900 órányi tanulással sajátíthatók el úgy, hogy gyakorlatban is használhatók legyenek. A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Érdekességek Magyar Magyar történelem

Szótár

Adótanácsadó Budapest

Ha vállalkozást indítunk, minden esetben fel kell keresnünk egy olyan embert, aki segít... Tovább

Üzleti rendezvényhelyszín vidéken

Üzleti rendezvényhelyszín vidéken? A céges rendezvény sikeréhez alapvetően szükséges a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.