hirdetes

Nehezedre esik az egészséges életmód? Segítünk, hogy miben változtass!

Bettina

Neked sem megy egyszerűen az egészséges életmód? 4 tippet adunk, hogy milyen helyzetekben kell felismerned a problémát és mi segíthet neked is abban, hogy egészségesebben tudj táplálkozni!

egészséges életmód

1. Egyél tudatosan


Oly sokunk voltunk arra nevelve, hogy "akkor fejezted be, ha mindent megettél". Sajnos, amit ez tett, az az volt, hogy a szemünk szerint együnk, és nem a gyomrunk szerint. Ideális esetben, azt szeretnénk, hogy akkor hagyjuk abba az evést, ha eltelt a gyomrunk, ha az éhség érzett elmúlt, és nem addig míg tart az étel a tányéron. Ez egy borzasztó felfogás, ami képes teljesen tönkretenni az ember étkezési szokását. Sajnos egy felmérés szerint az emberek több mint 80%-a addig eszik általában, ameddig van étel a tányéron és nem figyel arra, hogy a szervezete mit jelez neki. Segíts magadon, kevesebb adagot szedsz ki, és kérdezd meg magadtól, ha azt befejezted: "Én még mindig éhes vagyok?"

2. Kezeld az éhséget


Ne hagyd, hogy túl éhes legyél. Ha úgy írod le az éhségszintedet, hogy "éhen halok", akkor túl keveset ettél. Ne koplalj, soha ne legyél "éhező" mert  az oda vezet, hogy a szervezeted küzdeni fog, ami később vezethet a hízáshoz is akár.

hirdetes

3. Rendszeresen vásárolj


Ha azt szeretnénk, hogy egészségesen étkezni, meg kell vennünk az egészséges élelmiszereket. Tervezd meg, hogy miket fogsz beépíteni az étrendedbe, például, hogy minden nap eszel zöldséget és ezek szerint állítsd össze a bevásárló listádat. Érdemes minden bevásárlás során egy csokival majd egy chips-el kevesebbet venned. Soha ne indulj el éhesen vásárolni, mert beindul az emberben azu impulzus vásárlás és azt is megveszed, amire egyébként nincs szükséged. 

4. Kérdezd meg magadtól: Mi váltja ki a sóvárgást? 


Hiszem, hogy a sóvárgás a tested egy módja, arra hogy beszéljen veled. Mi áll benne? Unatkozol, fáradt vagy, stresszes vagy esetleg? Ha igen, kezeld a mögöttes kiváltó okokat, amire valóban szükséged van. A legrosszabb amit tehetsz, ha ezeket az étel utáni sóvárgásba folytod. Ilyenkor elkezdesz enni csokoládét, édességet, nasikat…Te is arra gondolsz, hogy akkor ezt csinálod hétfőtől péntekig? Na látod! Fejezd be a problémáidtól való nasikba menekülést, és old meg a megoldandó dolgaidat. Ha megoldottad, akkor ha még kívánod az édeset jutalmul  dobj be egy szelet csokit, de ne többet!

hirdetes


Utóirat: Amit az egészéges életmód nem engedhet el maga mellett, az a rendszeres testmozgás és a kellő mennyiségű folyadék bevitel, ami nem cola, hanem víz! Hajrá!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

I. László

I. László: vagy Szent László, horvátul Ladislav I magyar király 1077-től, horvát király... Tovább

Istállós-kő

Istállós-kő: Az Istállós-kő egy hegy, a Bükk-vidék második legmagasabb pontja. 958,1... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Sport