hirdetes

Neked is nehéz a hétfő? Eláruljuk, hogy miért!

Bettina

Neked is nehezen indulnak a hétfőid? Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül. De mi is az oka annak, hogy valami mindig nehezebbé teszi a hétfőket? Most erre a kérdésre igyekszünk tudományos magyarázatot adni!

ezért nehéz a hétfő

Miért annyira nehéz a hétfő?

Felborult testünk ritmusa

Az élettani tényezőik magukban foglalják a test természetes ciklusát. Ha például hagyományos munkrend szerint dolgozunk hétfőtől péntekig, de ezt hétvégente felrúgjuk egy kicsit is, akkor a hét indítása nehéz lesz.  Ennek az az oak, hogy vissza kell állnunk mindig a régi kerékvágásba. Azok, akik össze-vissza dolgoznak, vagy maguknak osztják be a szabadidejüket, sokkal könnyebben veszik a hétfői akadályokat, mivel nem a héfőhöz és a szombat-vasárnaphoz igazítják az életüket.

Elveszett szabadságnak éljük meg

A leggyakoribb ok, ami miatt a hétfő annyira nehéznek számít, hogy két nap szabadság és pihenés után következik. Még abban az esetben is, ha a hétvégénk nem annyira mozgalmas, hiszen biztosan szakítunk időt a pihenésre, vagy az 'agyalásra'. Ez a hatalmas érzelmi váltás a hétfőket valóban rettentő nehézzé teheti egyesek számára.

hirdetes

Hogyan tudsz változtatni ezen? Állítsd át az agyad!

Nem szereted a munkád? Sose fogod szeretni a hétfőket!

A hétfői rettegés másik oka lehet, hogy valójában nem vagy azon a helyen ahol lenned kéne. Azaz nem szereted a munkád. Persze ebből kifolyólag állandóan stresszelsz, a tested pedig folyamatosan adrenalint és szerotonint termel, ami később depresszióhoz és szorongáshoz vezet, ami egyenes út ahhoz, hogy demotivált legyél. Arról nem is beszélve, hogy ez egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ha élvezed is a munkád, a jelenlegi megnövekedett stresszfaktorok óriási kihívást jelenthetnek, ilyen például a gazdasági visszaesés, a COVID-19 járvány, valamint az általános foglalkoztatási bizonytalanság.

hirdetes

Miért lehet még nehéz?

  • Szociális szorongással küzdünk
  • Nehéz az átmenet
  • Nem tudod mi vár rád egész héten
  • Már a hétvégén jár az eszed

Ha nem szereted a munkád, akkor ideje, hogy átgondold, hogy megéri-e ez neked? Csinál olyat amit szeretsz és ezzel sokkal jobban fogod szeretni a hétfőket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Buda

Budapest városrésze, mely inkább gyűjtőfogalomnak tekinthető.A közhiedelem szerint ez a... Tovább

Csaba királyfi

Csaba királyfi: A Székely hímnusz egyik versszakában is megemlített legenda. Csaba királyfi a... Tovább

Tovább a lexikonra