hirdetes

Friss: Nem áll vissza január 11-én a jelenléti oktatási rend várhatóan

VN

Az Operatív Törzs a mai napon arra tett javaslatot, hogy ne állítsák vissza a jelenléti oktatást a középiskolákban, illetve a felsőfokú oktatási intézményeken. Így a tervekkel ellentétben jövő héttől várhatóan mégsem áll vissza a jelenléti oktatás.

Nincs vége a digitális oktatásnak

Nem indul újra a rendes oktatás

A középiskolákban novemberben rendeltek el digitális oktatást. Maruzsa Zoltán elmondta: az óvatosság mellett döntöttünk. “Az operatív törzs ezért azt javasolja a kormánynak, hogy hosszabbítsák meg a digitális oktatást, így január 11-én várhatóan nem áll vissza a rendes oktatási rend a középiskolákban” – mondta Maruzsa.  Az új esetek száma újra növekedésnek indult a napokban, Müller Cecília szerint messze még a járvány vége, így korai lenne ezt a döntés meghozni. 

A friss koronavírus adatokat itt tudod megnézni!

A digitális oktatásról

Már tavaly a tavaszi félév jelentős része is digitális oktatás formájában zajlott, tehát a tanulóknak nem kellett megjelenniük az oktatási intézményekben, ezzel is csökkentve a vírus terjedésének az ütemét, még a szóbeli érettségi vizygák is elmaradtak. A nyári visszaesés után szeptemberben jelenléti oktatás formájában, gondos előírások (fertőtlenítés, lázmérés, maszkhasználat) mellet elindult, bár sok felsőfokú oktatási intézmény a digitális oktatás mellett döntött. Novemberben azonban az általános iskolák, óvodák, és bölcsődék kivételével be kellett zárniuk az oktatási intézményeknek. A tervek szerint a téli szünet után egy hét digitális oktatás után visszaállt volna a jelenléti oktatás, azonban a jelenlegi állás szerint csak csekély esély van arra, hogy január 11.én valóban visszaáll a rend. 

hirdetes
hirdetes

Holnap születik meg a végleges döntés

Az Operatív törzs tehát a digitális oktatás meghosszabbítását javasolta, azonban kormánydöntés ebben a kérdésben előreláthatólag csak a holnapi nap folyamán fog születni. Amennyiben marad is a digitális oktatás, a középiskolai pedagógusok továbbra sincsenek kiltiltva az iskolákból, így, ha a sikeres félévzárás érdekében úgy ítélik meg, egyéni, vagy kiscsoportos fejlesztésekre lehetőségük lesz behívni a diákokat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Zsolnay porcelán

Zsolnay porcelán: Hungarikum. A Zsolnay márkanév a hagyomány, az egyediség, a művészi érték... Tovább

Fertőd

Fertőd Magyarország észak-nyugati részében található kisváros, melynek alig több, mint 3000... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld
X
Kövess minket facebookon!