hirdetes

12 makacs háztulajdonos, akik semmi pénzért nem hagyták el otthonukat!

Sz. F.

Léteznek még olyan emberek, akik nem engednek az elveikből, ragaszkodnak az otthonukhoz, és semmit sem fogadnak el. Ez pedig néha nem várt következményekkel járt, ilyen eseteket mutatok most nektek! 

12 makacs háztulajdonos, akik semmi pénzért nem hagyták el otthonukat!

Az építőipari cégek nem foglalkoznak senkivel és semmivel, sokszor a környéken lakó embereknek el kell hagyniuk az otthonukat, mert nem marad más választásuk. A dühítő viszont az, hogy olyan bevásárlóközpontokat építenek, amikre többnyire semmi szükség nincsen. Vagy éppen autópályát terveznek oda, ahol eddig lakóházak voltak, ennek sincsen semmi értelme, a legtöbb esetben lenne mód arra, hogy máshol építkezzenek, de nem teszik…

Az ott lakókat természetesen kárpótolják, kisebb-nagyobb összegekkel, vagy segítik őket abban, hogy új otthont találjanak maguknak. Viszont vannak olyan emberek, akik nem hajlandók váltani, nem akarják kútba dobni egy élet munkáját, és nem változtatnak az eddig jól bevett szokásaikon. Az ilyen embereket hiába próbálják győzködni, még akkor sem fogják elhagyni otthonaikat, ha nagyon komoly összeget ajánlanak fel nekik. 

Nem számít sem a pénz, sem az észérv, ők akkor is ott maradnak, ahol eddig éltek, még akkor is, ha ez gyakran nagyon kellemetlen következményekkel jár. A következő oldalon ilyen embereket mutatok be nektek, engem teljesen megdöbbentettek a képek, lapozz egyet te is, megéri! 

hirdetes
12 makacs háztulajdonos, akik semmi pénzért nem hagyták el otthonukat!

Edith Macefield akkor sem volt hajlandó eladni a házát, amikor egymillió dollárt ajánlottak fel az ingatlanért cserébe. Később az ő története adta az alapot a ‘Fel!’ c. film sztorijához.

Mary Cook bájos, keskeny kis házától semmi pénzért nem volt hajlandó megszabadulni, annak ellenére, hogy az összes szomszédját elbontották. A vékonyka kis ház azóta is két felhőkarcoló közé préselve, de büszkén áll.

Melbourne-ben is akadnak háztulajdonosok, akik hallani sem akarnak arról, hogy eladják a lakásukat.

Ennek a társasháznak a tulajdonosai nem voltak hajlandó eladni a házukat az autópályát építő cégnek. Végül a zaj miatt kénytelen voltak elköltözni, de a ház azóta az építőipari cégek elleni ellenállás jelképévé vált.

Ez a gótikus hatású, vézna kis ház két hatalmas lakóház közé ékelve hirdeti lakói makacsságát.

12 makacs háztulajdonos, akik semmi pénzért nem hagyták el otthonukat!

A portlandi Randal Acker nem adta be a derekát, így a Portlandi Egyetem egy egész tömböt húzott fel a háza köré.

hirdetes

 

Kanton városában, a ház köré kellett építeni az autópályát, mert három család nem volt hajlandó elköltözni.

 

Austin Spriggs nem volt hajlandó elköltözni washingtoni házából, még akkor sem, amikor 3 millió dollárt ajánlottak fel érte. Végül 4 millió dollárban meg tudtak egyezni az építtető céggel.

A modern épületet csak így tudták megépíteni New Yorkban, mivel nem tudtak a lakókkal megegyezni.

12 makacs háztulajdonos, akik semmi pénzért nem hagyták el otthonukat!

Egy kínai család nem volt hajlandó őseik sírjait máshová költöztetni. A bizarr földoszlop az alap felett 10 méterrel ágaskodott hónapokon át, végül elfogadták a felajánlott kompenzációt.

Wu Ping asszonyság az egyedüli volt a 241 lakás tulajdonosai közül, aki nem akart megegyezni a kivitelező céggel. 3 éven át harcoltak, végül beadta a derekát egy igen szép összegért cserébe.

Egy magányos lakos tiltakozása a luxusvillák építése ellen Szucsou városában, Kínában.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan valóban örök befektetés. A kilátás, amelyben a lakás... Tovább

Vásárcsarnok

Vásárcsarnok: Európa második legszebb vásárcsarnoka, mely a budapesti Fővám tér mellett... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek