hirdetes

Friss: eltörölték a kötelező maszkviselést, nem kell védettségi sem!

VN

Amire valahol mindenki várt, de azért legbelül lehet, hogy mégsem. Hazánkban is eltörölték a kötelező maszkviselést arra hivatkozva, hogy a koronavírus ötödik hulláma a vége felé közeledik, és a védettségikre sem lesz akkora szükség.

Nem kell maszk és védettségi hétfőtől

Meddig kell még maszkot hordani?

Mennyiszer halllottam ezt a kérdést a buszmegállóban, a metró aluljáróban állva, vagy éppen a bolt ajtajában miközben mindenki azon igyekezett, hogy előráncigálja a táskája/ zsebe mélyéről a már századszorra használt egyszer használatos maszkot. Sokan sejtettük, hogy a nyáron megint nem lesz kötelező a maszkviselés a legtöbb helyen, ahogyan ez az elmúlt években is volt, így más alig vártuk legtöbben, hogy kimondják: eltöröljük a kötelező maszkviselést. Most e meg is történt. Kérdés, hogy mennyire biztonságos, egyértelmű, hogy azért érdemes lesz a maszkot nem messzire tenni, és ha szükségét érezzük felvenni, például nagy tömegben, ha a sarki kisboltban nem is. 

Eltörlik a kötelező maszkviselést

Egyelőre nem tudni pontos részleteket, ugyanis a hírek nagyon frissek. Ahogyan azt a 24.hu megírta: kivezetik a járványügyi korlátozások döntő többségét, így a maszkviselési kötelezettség is megszűnik a hétfői naptól. Úgy fogalmaztak, hogy egyedül a szociális és egészségügyi dolgozók esetében, az idősotthonokban és a kórházakban indokolt a fenntartása a maszkviselési kötelezettségnek. Ezzel egyidőben kivezetik a védettségi igazolványok használatára vonatkozó szabályokat is. Azt még előre nem látni, hogy lesz-e hatodik hullám, és ha igen, akkor mennyire lesz veszélyes, milyen intézkedéseket kell újra bevezetni.

hirdetes

Eltörölték a kötelező maszkviselést. Te hordani fogod azért még?

Friss koronavírus hírek

Magyarországon a beoltottak száma 6 395 509, közülük 6 171 552-en a második, 3 813 406-an pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 3862 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 796 982-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 77, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 211-re emelkedett - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kormányzati portálon azt írták: a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 610 315, az aktív fertőzöttek száma 142 456-ra csökkent. Kórházban 3120 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen. Hozzátették: az ország a járvány ötödik hullámának leszálló ágában van, csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Az oltásra folyamatosan lehet időpontot foglalni, valamint csütörtök délután, pénteken és szombaton is folytatódik az oltási akció a kórházi oltópontokon - jelezték

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Matyó hímzés

Matyó hímzés: Az egyik leghíresebb tradícionális magyar hímzésfajta. Leginkább az... Tovább

Hurka-kolbász

Hurka-kolbász: A disznótoros ételeink alapját jelenti a hurka és a kolbász is. Több féle... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek