hirdetes

Nemcsak maszk nem kell, hanem védettségi igazolvány sem 5,5 millió beoltott felett

VN

Zajlik a kormány infó, ahol újabb és újabb intézkedéseket oldanak fel, tekintve, hogy a koronavírus járvány harmadik hulláma lecsengett. nemcsak a maszkviselésnek inthetünk búcsút, hanem hamarosan azok, akik valamilyen oknál fogva nem vették fel a koronavírus elleni oltást, illetve nem estek át a betegségen, így nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, egyre több helyet látogathatnak.

Nem kell maszk se védettségi

Hangsúlyozzuk, ezek még nem léptek hatályba, az engedmények akkor fognak bekövetkezni, ha meg lesz 5,5 millió fő beoltott hazánkban. Akkor aztán jönnek a lazítások. Megszüntetik a kötelező maszkhasználatot, csak az egészségügy területén kell még hordani. Közterületeken ár 5 millió beoltott után sem kellett, úgy néz ki, hogy ezekután zárt térben sem kell. Sokan panaszkodtak is emiatt, hiszen például éttermekben, rendezvényeken nem kell maszkot hordani, csak olyan üzletekben, ahol védettséggel nem rendelkezők is tartózkodhatnak, illetve tömegközlekedési eszközökön. 

Védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, strandokra menni. Ez is nagy lazítás, hiszen, sokan panaszkodtak a megkülönböztetés miatt. Van, aki, betegség, vagy más ok miatt nem tudta felvenni az oltást, és ők így ki lettek zárva a nyaralásból.

hirdetes

Ami nem változik az az, hogy a rendezvényeken még szükség lesz még az igazolványra.

Az 5,5 millió oltásig a jelenlegi tempóban 3-5 nap alatt érhetünk el (Ami után megszűnik a kötelező maszkhasználat, és nem kell a védettségi igazolvány szállodákban, strandokon, éttermekben, fürdőkben. A védettségi igazolvány használata tömegrendezvényeknél megmarad.)

A legtöbb európai országba is szabadon lehet már utazni, például sokak kedvenc nyári úti céljába Horvátországba. Július elsejétől az uniós vakcinaútlevél, zöldkártya Magyarországon is elérhetővé válik. Jövő hétfőtől tájékoztató kampány is indul ezzel kapcsolatban.

hirdetes

2022-ben kezdhet el működni a magyar vakcinagyár.

Az új napi fertőzöttek száma 69. A napi elhunytak száma legutóbb 2020. szeptember 11-én volt ennyire alacsony, mint most, egy ember hunyt el egy nap alatt.
jelenleg úgy tűnik, biztonságosan meg lehet rendezni az augusztus 20-i ünnepségeket és a tűzijátékot.

Gulyás Gergely elmondta, főszabályként belső terekben sem lesz szükség maszkot viselni és 5,5 millió beoltott esetén védettségi igazolvány sem kell a szállodákban, éttermekben, fürdőkben és a strandokra. Hozzátette: az egészségügy területén megmarad a maszkhasználat.

Szerinted nem koraiak ezek az újabb enyhítések?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Darnyi Tamás

Darnyi Tamás: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Darnyi Tamás az egyik közülük.... Tovább

Villányi borvidék

Villányi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike.  A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek
X
Kövess minket facebookon!